Slovenija
21 ogledov

Zastaralo več kot 200 prekrškov

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Maribor. Revidirali več kot 3.000 spisov. Menda kriva menjava programa.

"Z revizijo smo pregledali več kot 3.000 starih spisov o prekrških. Večina se bo še dala izterjati, več kot 200 pa je takšnih, ki niso več izterljivi. Segajo v leti 2008 in 2009," pravi Franjo Švajger, od aprila novi vodja medobčinskega inšpektorata in 
redarstva.

Vrednost teh prekrškov ocenjujejo na okoli 10.000 evrov. Po mnenju Švajgerja je nekaj odgovornosti mogoče pripisati zamenjavi računalniškega programa, objektivna odgovornost vsekakor je, a jo še ugotavljajo.

Lani so bili podjetni

Lani so redarji, ki delujejo v 18 občinah, izvedli 26.800 prekrškovnih postopkov in v mariborski proračun prispevali dobrih 700.000 evrov. Pritožb kršiteljev je bilo 372, uspešni pa so bili v le desetini primerov.

Carinski upravi so v izterjavo odstopili za okoli pol milijona evrov terjatev, tudi iz prejšnjih let, izplačano so dobili polovico.

Dodatke le nekateri

Že od konca lanskega leta v javnost prihajajo anonimke, ki opisujejo domnevne nepravilnosti in šikaniranje zaposlenih. Pisali smo o tem, da naj bi dodatke za povečan obseg dela dobili le izbrani redarji. "Od 17 redarjev, ki so v službi, smo morda dobili pripombe dveh ali treh, ki ne dojemajo, da če je povečan obseg dela, je posledično boljši rezultat. Ni mogoče govoriti o povečanem obsegu dela, če je rezultat enak ali celo slabši," odgovarja 
Švajger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.