Slovenija
16 ogledov

Kaznujejo pa vse po vrsti

redarji Anže Petkovšek
Zaposleni na zagovor zaradi domnevno neprimernega obnašanja.

Sankcije. Nekaterim uslužbencem ljubljanskega Mestnega redarstva naj bi grozila izguba službe. Šefi naj bi jim očitali neprimeren odnos do sodelavcev in posameznikov, ki jih redarji obravnavajo zaradi določenih prekrškov. Pred dnevi naj bi eden izmed redarjev, ki mu grozi izredna odpoved, nadrejenim z zagovorom odgovoril na očitke o domnevno slabemu opravljanju službe.

Ni za javnost

Vsaj še enega od redarjev pa naj bi že v kratkem odpoved že doletela, saj naj bi šefi postopek za njegov odpust že zaključili. “O nedokončanih postopkih zaradi kršitev določb pogodb o zaposlitvi ne odgovarjamo, saj gre za občutljive osebne podatke, ki niso v interesu javnosti,” pa odgovarjajo na ljubljanski Mestni občini (MOL) na vprašanje o tem, koliko postopkov za prekinitev delovnega razmerja trenutno vodijo na redarstvu. Nekaj postopkov naj bi namreč, že pred časom, zaključili zgolj z opomini pred odpovedjo redarjem. Neuradno se namreč niso potrdili krivdni razlogi, ki so jih šefi tem redarjem očitali, zaradi česar jih tudi ni bilo mogoče odpustiti.

Delajo, kjer ni treba

Redarjem, ki pa naj bi jim izguba službe grozila zdaj, pa naj bi očitali celo prekoračitev pooblastil. “Voznike napačno parkiranih vozil kaznujejo celo tam, kjer naj bi sicer veljali tihi dogovori o nekaznovanju,” pojasnjujejo poznavalci dogajanja na MOL.

Komentarjev 10
  • allstarr111 12:38 12.oktober 2012.

    Ti si en izmed redarjev garant.

  • Skoti Pipen 11:14 12.oktober 2012.

    ja,ja jošek D... iza tipkovnice je lahko bit pameten pa pogumen, v realnem svetu bi bil pa najbrž našportan ti.

  • berek 10:49 12.oktober 2012.

    Jaz sem volil drugega.Ampak zdaj ta župan zastopa tudi mene, a ne? Tudi moje davke zapravlja.