Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Kdaj je bolje molčati?

ženska Shutterstock
Čeprav je molk najslabša izbira za reševanje težav, pa je včasih bolje molčati, kot partnerju povedati tisto, kar mislite. Kdaj se je torej bolje ugrizniti v jezik?

O tem, kdaj je molk boljša izbira, v svoji knjigi Kako izboljšati razmerje, brez da bi o njem govorili, piše Pat Love.

Napad brez premisleka

Ko vas nekaj na hitro razjezi, se lahko kaj hitro zgodi, da boste na partnerja stresli ves bes, pa tudi očitke, ki mu jih sicer nikdar ne bi rekli. V takšni situaciji se raje za nekaj minut odmaknite, o nastalem problemu premislite, ter se nato pomirjeni s partnerjem tudi pogovorite.

Ko ste v skladni zvezi

Če je vaša zveza skladna in skoraj popolna, lahko s krajšim molkom nakažete, da vam nekaj ni všeč, pravi Pat Love.

Pretiravate?

Če delate iz muhe slona, utihnite takoj, ko se tega zaveste. Stresanje jeze le zaradi tega, ker partner ni naredil nečesa tako, kot ste si zamislili, ni zdravo tako za vas kot za vašo vezo. Če se pogosto jezite zaradi malenkosti, se vzrok morda skriva v vas.

V družbi

Ne glede na to, da morda počne nekaj, kar vas spravlja ob živce, javnost ni prostor za reševaje težav in prerekanje. Komentarjev se takrat raje vzdržite in "težave" rešite na štiri oči.

Ste popili kozarček preveč?

Potem res ni pravi čas za reševanje težav ali nesporazumov. Ko boste trezni, boste sliko videli bolj jasno, morda se celo ne boste spomnili, zakaj ste se na partnerja jezili ali pa se vam bo razlog zdel popolnoma brezpomenski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.