Magazin > Lepota & telo
181 ogledov

Kdaj morate zaradi zgage takoj k zdravniku

zgaga Profimedias
Tiste, ki že dlje kot tri tedne neprekinjeno peče zgaga, morajo takoj k zdravniku.

Britansko ministrstvo za zdravje je sprožilo kampanjo, v kateri opozarjajo, da je zgaga lahko simptom raka na želodcu ali požiralniku. Kot pri drugih oblikah raka je tudi pri raku na požiralniku ali želodcu pomembno, da se hitro odkrije. Če raka ne odkrijejo v zgodnji fazi, je verjetnost preživetja le 3 odstotna, razkriva študija britanskih zdravnikov.

Kdaj takoj k zdravniku!

Raziskava britanskega ministrstva za zdravje pa razkriva, da se k zdravniku zaradi večtedenske zgage odpravi le polovica ljudi. Z novo kampanjo želijo to dejstvo nemudoma spremeniti. Tisti, ki za zgago neprekinjeno trpijo več kot tri tedne, morajo takoj na pregled, poudarjajo in dodajajo, da so tudi težave s požiranjem lahko znak resnih bolezni.

Rak na želodcu in rak na požiralniku spadata med pet najpogostejših oblik raka. Še zlasti pogosta sta v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, najpogosteje pa prizadeneta osebe, ki so starejše od 50 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.