Magazin > Lepota & telo
465 ogledov

Kdaj pri driski takoj k zdravniku

stranišče Profimedias
Driska. Če morate več kot trikrat na dan na stranišče, imate prebavne težave. Preverite, kako si lahko pomagate sami in kdaj morate nujno k zdravniku.

Pri zdravljenju driske je treba upoštevati razloge za njen nastanek. Teh pa je lahko več. Lahko jo povzroči vnetje, lahko pa gre tudi za črevesni virus. Mnogokrat pa so za drisko krive tudi bakterije.
Na splošno velja, da pri driski pomagata post in zadostno pitje. Težave bi morali izginiti v roku treh dni. Ker telo med drisko izgublja minerale, priporočajo tudi slane palčke (bobi palčke) in pijače, ki so bogate z elektroliti. Izogibajte pa se sladkim pijačam.

Driska pa lahko nastane tudi zaradi stresa. V tem primeru pomagajo le tople besede in zdravilo za pomiritev želodca. K zdravniku pa morate, če trebušne težave spremljata utrujenost in povišana telesna temperatura ali če driska traja dlje kot en teden.

Nemudoma morate na pregled tudi, če bi opazili, da se vaše težave izmenjujejo – to pomeni, da imate en dan drisko, čez tri dni pa vas muči zaprtje. Obisk pri zdravniku je nujen tudi, če je v blatu kri ali pa če opazite sluz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.