Magazin > Film & Glasba & TV
57 ogledov

Raay gre spet na Eurosong!

Ema 2014
1/20
Saša Despot
Na Emi je zmagal duo Maraaya. Prejela sta 7.311 od skupaj 12.760 glasov.

Na Eurosongu na Dunaju nas bo zastopal duo Maraaya s pesmijo Here for you.

"Jaz nisem prišla tekmovati, hotela sem se zabavati in najbolj sem srečna, da mi je to uspelo. Sigurno bomo na Eurosongu poskusili predstaviti zgodbo, kot smo jo tukaj. Zdi se mi, da je bila že zdaj dovršena. Jaz bi na Dunaju rada predstavila Slovenijo, da smo napredna država, da znamo, da zmoremo, da se nas opazi. Vem, da tudi na nas nekoč čaka pravi trenutek. Ni nujno, da naju. Če ne sodelujemo, se ne moremo dokazati," je po zmagi za Val 202 povedala Marjetka Vovk.

V superfinalu sta se zakonca Vovk za zmago borila z Rudijem Bučarjem. To je odločila strokovna žirija, ki so jo sestavljale pevke Darja Švajger, Tinkara Kovač in Maja Keuc. Zmagovalca pa so s telefonskim glasovanjem izbrali gledalci.

Na slovenskem izboru Ema, ki ga je vodil Nejc Šmit, se je sicer predstavilo osem izvajalcev: Alya in Neno Belan (Misunderstandigs), Clemens (Mava to), I.C.E. (Vse mogoče), Jana Šušteršič (Glas srca), Maraaya (Here for you), Martina Majerle (Alive), Rudi Bučar (Šaltinka) in Tim Kores - Kori (Once too many times).

Izvajalci so bili izbrani izmed 145 na razpis prijavljenih ali na izbor povabljenih avtorjev in izvajalcev.

Strokovno komisijo, ki je izbrala letošnje nastopajoče na Emi, so sestavljali Švajgerjeva, ki je Slovenijo predstavljala na Evroviziji leta 1995 in 1999, glasbenik Matej Wolf, urednik projekta Ema in Pesem Evrovizije 2015 Aleksander Radić ter glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene.

Letošnji izbor za pesem Evrovizije bo med 19. in 23. majem na Dunaju. Avstrijska prestolnica tekmovanje gosti zaradi lanskoletne zmage Conchite Wurst v Koebenhavnu. Slovenske barve je v danskem glavnem mestu zastopala Tinkara Kovač, ki je končala na predzadnjem, 25. mestu.

Komentarjev 6
  • marabunta 09:58 01.marec 2015.

    lahko si oddahnemo, ni straha, da bi morali drugo leto organizirati Eurosong v Sloveniji....

  • patron 09:49 01.marec 2015.

    pesem od Jane je bila mnogo boljša

  • Pepi 08:38 01.marec 2015.

    Se samo sprašujem,kako slabi komadi so morali bit šele ostali,če so od 145 izbrali to smetje ???Pesem Maraye ni tako dobra,ampak so ostale toliko slabe ,da ta malo izstopa,res ne vem,pa same strokovne žirije ????Najslabša Ema do sedaj v celoti,scena,luč,režija,zvok,da ...prikaži več o nastopajočih ne govorim,res sramota ,Kje so zdaj vsi kritiki ,ki zagovarjajo kvaliteto slovenske glazbe????,vprašajte se