Vizita za živali > Novice
31 ogledov

Kdo bo vodil obalno zavetišče

maček mačka Reuters
Pogodba bo veljala za obdobje petih let.

Na razpis za upravljavca obalnega zavetišča za zapuščene živali sta prišli dve prijavi, so za STA pojasnili na Mestni občini Koper. Za upravljavca se potegujeta podjetje Dodič, ki ima v Hrpeljah veterinarsko ambulanto, ter Komunala Koper, ki trenutno vodi zavetišče.

Na občini so pojasnili, da strokovna komisija preučila prijavi in v 30 dneh sprejela odločitev, koga bodo predlagali za upravljavca.

Obalno zavetišče za zapuščene živali je sicer na naslovnice medijev prišlo lani, ko je inšpekcija uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Obalnemu društvu proti mučenju živali, ki je takrat upravljalo zavetišče, prepovedala sprejemanje novih živali, tiste v zavetišču pa so morali oddati.

Na podlagi tega je občina odvzela upravljanje zavetišča društvu, Komunala Koper pa je takrat postala začasni upravljavec zavetišča.

Gre za zavetišče za živali za vse obalne občine. Izbrani upravljavec bo skrb za zavetišče prevzel v začetku prihodnjega leta, pogodba pa bo veljala za pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.