Šport > Nogomet
11 ogledov

''Kdo obžaluje bolj, Wenger ali Zlatan?''

zlatan ibrahimović psg EPA
Napadalec francoskega PSG Zlatan Ibrahimović je prepričan, da bi v angleški Premier League, kjer se do danes še ni proslavil, pometel s konkurenco.

Zlatan Ibrahimović velja za enega od najboljših nogometašev na svetu, v svoji dolgoletni karieri pa se nikoli ni preizkusil v angleški Premier League. Na začetku njegove športne poti ga je v Arsenal poskušal zvabiti Arsene Wenger, a švedski napadalec ni pristal na poskusno obdobje, ki mu ga je ponujal francoski trener.

''Anglija je zelo močna liga, s tremi ali štirimi ekipami, ki spadajo med najboljše v Evropi. Če bi igral v Premier League, bi jo zagotovo 'uničil', tako kot sem to storil povsod drugod,'' je za Daily Mirror samozavestno zatrdil Ibrahimović. ''Kot vsi veste, bi se lahko zgodil Arsenal, vendar nisem pristal na poskusno obdobje. Kdo mislite, da bolj obžaluje, Arsene Wenger ali Zlatan?'' je z retoričnim vprašanjem postregel švedski reprezentant. Ibrahimović je v svoji karieri osvojil naslov državnega prvaka na Nizozemskem, v Španiji, Italiji in Franciji, za nameček pa se lahko pohvali še s kopico individualnih nagrad.

''Vedno me zabava, kadar me sprašujejo o tem, da se nikoli nisem dokazal v Angliji. Kaj se je zgodilo, ko sem zadnjič zaigral proti Angležem, ki naj bi bili najboljši nogometaši v Premier League?'' je dejal Ibrahimović, ki je novembra predlani izbrancem angleškega selektorja Roya Hodgsona zabil štiri gole. ''Morda je ljudi treba opomniti, da je bil to Zlatanov šov,'' je sklenil 32-letni nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.