Šport
12 ogledov

V Madridu je glavni Atletico

Real, Atletico
1/12
EPA
V La Ligi se je ta konec tedna vse vrtelo okoli madridskega derbija. Po prvem polčasu je bil rezultat izenačen na 1:1, nato pa je dvoboj v korist Atletica odločil Arda Turan.

Veliki madridski derbi se na stadionu Santiago Bernabéu ni začel po željah domačih navijačev. Aktualni španski prvak je namreč povedel že v 10. minuti, ko je bil po podaji Kokeja najvišji v kazenskem prostoru gostiteljev Tiago Mendes. 

Vratar Miguel Moya, Jan Oblak se je moral znova zadovoljiti s sedenjem na klopi, je nato v 24. minuti zaustavil poizkus Garetha Bala s prostega strela, ale dve minuti kasneje je bil nemočen ob strelu z bele točke. Enajstmetrovko je izvedel Cristiano Ronaldo, ki ga je pred tem podrl Guilherme Siqueira. V 34. minuti se je po Ronaldovi podaji pred gostujočim vratarjem sam znašel Karim Benzema, ki pa je zapravil lepo priložnost. Francoz je le šest minut kasneje streljal z glavo, a je bil tudi tokrat uspešnejši Moya. 

Na začetku drugega polčasa so se Colchonerosi zadovljili z branjenjem neodločenega rezultat, Mardid pa si kljub terenski premoči ni pripravil lepše priložnosti za zadetek. Po dobri uri igre je v igro pri Atleticu vstopil Arda Turan. Turek je v 73. minuti nevarno streljal, a je žoga zletela mimo domačega gola, natančnejši pa je bil že tri minute kasneje. Po desni strani je lepo kombiniral novinec Atletica Antoine Griezmann, ki je po tleh poslal hitro žogo v kazenski prostor belega baleta. Raul Garcia jo je preskočil, Turan pa je nekoliko z desne strani diagonalno sprožil proti golu Ikerja Casillasa in zadel malo mrežico. 

V 80. minuti je prišlo do gneče v gostujočem kazenskem prostoru, Atleticova obramba pa je žogo nekako le uspela izbiti, štiri minute kasneje pa je z velike oddaljenosti streljal Toni Kroos. Še najlepšo priložnost za spremembo rezultata je imel v 90. minuti Griezmann, ki pa je v protinapadu zadel le zunanji del mreže.

Do tokratnega dvoboja Atletico sicer še nikoli ni premagal mestnega tekmeca, ko je v prvi postavi Reala zaigral Casillas. Z njim v vratih so galaktiki pred to tekmo zabeležili 16 zmag in šest remijev. 

Neymar | Avtor: EPA EPA
Neymar rešil Barcelono

V senci El Madrileña je Barcelona na domačem Camp Nou gostila neugodni Athletic Bilbao. Nogometaši Barce so tokrat zagrali v rumeno-rdeči kombinaciji in tako v bravah Katalonije obeležili 300. obletnico vdaje katalonske vojske. 

Nogometaši iz Bilbaa se niso zmenili za slovesno vzdušje, dolgo pa je tako kazalo, da bodo iz Barcelone odšli z remijem. Vratar Gorka Iraizoz se je izkazal za težko prepreko, večkrat pa je zaistavil strele 19-letnega Munirja El Haddadija, neuspešen pa je bil na začetku tekme tudi Pedro. na drugi strani zelenice je brez pravega posla ostal Claudio Bravo. Obramba Baskov je popustila šele 11 minut pred koncem tekme, ko je v kazenski prostor vtekel rezervist Neymar in žogo poslal za hrbet Iraizoza. Brazilec se je izkazal tudi pet minut kasneje, ko je večino dela s prodorom po desni strani kazenskega prostora opravil lionel Messi. Argentinec je podal povratno žogo v sredino do samega Neymarja, ki je pomeril v spodnji desni kot gostujočih vrat in tudi zadel.

La Liga, 3. kolo:

Almería : Córdoba  1:1 (1:1)
Edgar 12.; Cartabia 19.

Barcelona : Athletic Bilbao  2:0 (0:0)
Neymar 79., 84.

Málaga : Levante 0:0

Real Madrid : Atletico Madrid 1:2 (1:1)
Ronaldo 26./11-m; Tiago 10., Turan 76.

Celta Vigo : Real Sociedad 2:2 (1:0)
Orellana 28., Larrivey 48.; Agirretxe 69., Jonny 92./ag.

Rayo Vallecano : Elche 2:3 (1:1)
Kakuta 45., Bueno 90./11-m; Albacar 37., Jonathas 55., Mosquera 69.

Valencia : Espanyol  3:1 (1:0)
Piatti 7., Parejo 63., Alcacer 73.; Garcia 91./11-m

Sevilla : Getafe  2:0 (1:0)
Bacca 44./11-m, Vidal 87.

Granada : Villarreal  0:0

Ponedeljek:
Eibar - Deportivo de La Coruña

Lestvica:
1. Barcelona 9 točk 
2. Valencia 7
3. Sevilla 7
4. Atlético Madrid 7
5. Celta Vigo 5
6. Granada 5
7. Real Sociedad 4
8. Villarreal 4
9. Elche 4
10. Málaga 4 
11. Athletic Bilbao 3
12. Eibar 3 (-1)
13. Real Madrid 3
14. Getafe 3
15. Rayo Vallecano 2
16. Almeria 2 
17. Córdoba 1
18. Deportivo La Coruña 1 (-1)
19. Espanyol 1
20. Levante 1 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.