Šport
128 ogledov

Kdo je najpopolnejši virtuoz z žogo?

scena 15.09.09, saso hribar, intervju, hribar, kongo, foto: anze petkovsek Anže Petkovšek
Slovenska medijska osebnost Sašo Hribar je predstavil športno inovacijo, s katero želi ugotoviti, kateri športniki so največji virtuozi iger z žogo.

Kot je povedal Sašo Hribar, s sodelavci izumlja novo disciplino, v kateri bo potrebno v igri ena na ena združiti znanje odbojke, rokometa, nogometa in košarke, kombinacija vseh teh športov, ki se bodo igrali na igrišču manjših dimenzij, pa bo dala najpopolnejšega virtuoza v igrah žogo. Ime za šport so načelno že izbrali, imel naj bi angleško ime prime, igrišča nameravajo postaviti po vsej Sloveniji, želijo pa prodreti tudi v tujino. Prvega so postavili v Lumpi parku, kjer so ga danes testirali odbojkarji, kmalu naj bi mu sledilo tudi igrišče v središču Ljubljane.

"Ideja je padla, ko sem gledal svetovni pokal v smučanju. V mojih letih smukač nikoli ni vozil slaloma, slalomist nikoli smuka, zdaj pa moraš biti multi, če hočeš zmagati svetovni pokal. Pa sem razmišljal, da bi naredil nekaj univerzalnega ena na ena, da bi dobil nekoga, ki je prime, vemo, kaj to v angleščini pomeni. Želimo dobiti najboljšega, najbolj popolnega v kombinaciji teh športov, za kar bo pomembna tako tehnika kot telesna pripravljenost," meni Hribar.

Želijo prodreti v svet

Hribarjeva želja je, da bi prvo tekmovanje v novi disciplini pripravili nekje v Ljubljani med olimpijskimi igrami. "Vse bo odvisno od marketinškega področja, za katerega jaz nisem strokovnjak, zato imamo Tomaža Ambrožiča, priznanega strokovnjaka za športni marketing. Zagotovo se ne bomo zadovoljili le z enim turnirjem za Mercator, s tem želimo iti po svetu. Tako, kot je to z racketlonom, v katerem so na enem igrišču združeni vsi športi z loparjem. Mislim, da bo kombinacija športov z žogo pila vodo," je optimist Hribar.

Težava le točkovanje

Zaenkrat pa ima nova disciplina težavo: "Težava je samo še točkovanje. Kako bomo točkovali nekoga, ki je v odbojki zelo dober, ki bo nogometaša premagal s 15:0, nogometaš pa bo njega v svojem športu premagal z 2:1. Kako bomo to naredili, zaenkrat ne vemo. Vsem želimo dati enakovredno možnost, razmišljali smo o nekem matematičnem algoritmu, a smo ugotovili, da bo to za nekoga, ki bo ob igrišču to gledal s pivom v roki, to preveč zapleteno. A nekaj se bomo že izmislili."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.