• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net

Evrovizija

6 komentarjev

Kdo se bo uvrstil na letošnjo EMO?

Nocoj prvi predizbor. Predstavilo se bo osem izvajalcev, na Emo pa se bodo uvrstili le štirje.

Ir. K. / Ljubljana

 

(Foto: EPA)

Letošnja Ema bo potekala v dveh predizborih, ki bosta na sporedu danes in jutri. V vsakem od dveh predizborov se bo predstavilo osem pesmi. V finalu 24. februarja pa se bo nato še enkrat pomerilo osem najboljših izvajalcev. 

Kot navaja portal RTV Slovenija, bodo dve najboljši pesmi izbrali gledalci in poslušalci prek telefonskega glasovanja, dve pa strokovna žirija. O zmagovalcu finala pa bo odločalo 6 strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50.

Danes bodo nastopili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse), Tosca Beat (Free World), Lea Sirk (Freedom), Sell out (Ni panike), Zala (Lalalatino), Alya (Halo) in Omar Naber (On My Way).

Nastopajoče na Emi 2017 je izbrala štiričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali pevka, avtorica glasbe in letošnja predstavnica na Pesmi Evrovizije ManuElla, glasbenik, avtor glasbe in glasbeni producent Boštjan Grabnar, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in urednik projekta EMA – Pesem Evrovizije 2017 Aleksander Radić.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (6)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima