Magazin > Odnosi in prosti čas
1291 ogledov

Kdo so panseksualci?

Miley Cyrus, VMA
1/4
Profimedias
Miley Cyrus je pri štirinajstih priznala, da je biseksualka, danes pa se identificira kot panseksualka.

Pevka Miley Cyrus je svoji mami pri rosnih 14.letih priznala, da so ji všeč tako fantje kot tudi dekleta. Povedala ji je, da je biseksualka. Danes pevka šteje 22 let in se identificira kot panseksualka.

Kdo so panseksualci? Panseksualnost je seksualna identiteta, tako kot homoseksualnost, heteroseksualnost, biseksualnost … Panseksualci so ljudje, ki jih spol ljudi, v katere se zaljubijo, sploh ne zanimajo. Sami sebi pravijo tudi, da so “spolno slepi”, saj so jim všeč tako moški, kot tudi ženske, transeksualci, transvestiti, tisti, ki imajo tako moški spolni ud in prsi hkrati … Torej to, kaj nekdo skriva v hlačah panseksualcem ni pomembno, pomembna jim je njihova duša, osebnost in karakter.

V svoji panseksualnosti sem zelo odprta. No, trenutno nisem v vezi. Imam 22 let, hodim na zmenke … Glede na to, da svoj stil menjam na dva tedna, kako naj zdržim z eno osebo? Zato je logično, da tudi partnerje menjam,” je povedala Miley.

Poleg Miley so svojo panseksualnost priznali tudi drugi zvezdniki, kot so Madonna, David Bowie in Lady Gaga.

Beseda panseksualnost se je prvič pojavila v sredini devetdesetih let prejšnjega stoletja. Tako poroča eden od feminističnih časopisov. No, Google pa razkriva, da se je beseda na internetu prvič pojavila šele leta 2007.

Komentarjev 3
  • MCristo 21:37 04.september 2015.

    Dva imasta probleme s svojo spolno usmerjenostjo. :)

  • MCristo 19:03 04.september 2015.

    Kako mi greste na živce. V "modi so". Kot da si nekdo izbere seksualnost. Res moraš biti neumen, če misliš, da si to izbereš, pri tem da te ljudje obsojajo. Kdo si želi biti obsojan?

  • puksicd 18:50 04.september 2015.

    Panskisanci, torej.