Šport > Nogomet
23 ogledov

Kdor gre po žogo, potrebuje potni list

Hrvaška nogomet igrišče Facebook
Na nogometnih tekmah ekipe Partizan iz Kostajnice v BiH igralci večkrat prečkajo državno mejo s Hrvaško, ker sta dve tretjini igrišča v BiH, tretjina na Hrvaškem.

Klopi za rezervne igralce so na Hrvaškem, tako da tekmo praktično spremljajo iz Evropske unije. Absurdna situacija je posledica razpada nekdanje skupne države.

Kostajnica je mesto na skrajnjem severozahodu BiH ob reki Uni, ki na tem delu ne predstavlja državne meje, temveč se hrvaško državno ozemlje nahaja na obeh bregovih ter zajema tudi del nogometnega igrišča moštva iz BiH.

"Ko žoga konča nekoliko bolj stran od severne vzdolžne črte igrišča, tisti, ki igre po žogo pa ima potni list za vsak primer. Hrvaška obmejna policija ni še zahtevala potnih listov med tekmo, a so za dokumente prosili nekatere osebe, ki ob igrišču urejajo kmetijska zemljišča", je izjavil predsednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović za beograjski časnik Kurir.

Potrdil je, da državna meja poteka čez igrišče ter da tekme praktično igrajo v dveh državah. Časnik je objavil tudi fotografijo table hrvaške policije ob nogometnem igrišču z opozorilom, da gre za maloobmejno območje, v katerem je gibanje omejeno.

Avramović je dejal, da so pred razpadom Jugoslavije igrali v zagrebški regionalni ligi v kateri so takrat bili tudi nekateri današnji hrvaški prvoligaši kot je Slaven Belupo iz Koprivnice.

Partizan iz Kostajnice tekmuje v banjaluški regionalni ligi. S Hrvatom, ki živijo na drugem bregu Une v Hrvaški Kostajnici, pa imajo dobre odnose. "Precej igralcev z njihove strani je igralo v našem moštvu, tudi danes prihajajo pogledati tekme,'' je še povedal.

Klub iz Kostajnice ima skoraj povem enak klubski grb in barve dresov kot veliko bolj znani Partizan iz Beograda. Beograjski črno-beli že dlje časa sodelujejo s soimenjaki iz Kostajnice in so pogosto podarili športno opremo, je poudaril Avramović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.