Šport > Nogomet
16 ogledov

Kek miri navijaško evforijo

Matjaž Kek Rijeka Feyenoord Evropska liga Reševalni pas/Twitter
Slovenski trener Matjaž Kek miri evforijo, ki so jo povzročile odlične predstave Rijeke na pripravljalnih tekmah pred začetkom nove sezone.

Hrvaški nogometni prvoligaš je na štirih pripravljalnih tekmah zabil 20 golov in sprožil ugibanja, ali lahko po dveh zaporednih drugih mestih v hrvaški HNL naposled ogrozi dolgoletno prevlado zagrebškega Dinama.

Nekdanji slovenski selektor je pojasnil, da ne razmišlja o lovu na državnega prvaka, temveč si želi le, da bi bila njegova ekipa boljša kot v preteklosti.

''To je lahko varljivo, saj nasprotniki niso bili v optimalnem stanju,'' je strelsko formo svojih varovancev na štirih pripravljalnih tekmah komentiral Matjaž Kek. ''Ne bi rekel, da so bile to najboljše priprave do zdaj, bile so povsem običajne,'' je dodal slovenski strateg.

Rijeka bo v petek otvorila novo sezono hrvaškega prvenstva, čaka jo gostovanje pri Inter Zaprešiću. Prihodnji teden se bo v drugem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa udarila bodisi z Aberdeenom bodisi s Shkendijo. ''Začetek evropske poti bi bil lahko lažji,'' je potožil Kek.

Rijeka bo do konca prenove stadiona Kantrida igrala na Rujevici, kjer se Kek nadeja dobrih predstav. ''Prepričan sem, da bo Rujevica nekaj posebnega,'' je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.