Šport > Nogomet
39 ogledov

''Kek nam je pomagal do naslova''

Matjaž Kek EPA
Nekdanja alfa in omega hrvaškega nogometnega velikana je po remiju na ligaškem derbiju z Rijeko zbodla slovenskega stratega Matjaža Keka.

Rijeka je imela na derbiju 32. kroga hrvaške 1. HNL priložnost, da se aktualnemu prvaku Dinamu iz Zagreba približa na manj kot štiri točke razlike in se tako vmeša v boj za prvenstveno zvezdico.

Srečanje vodilnih ekip hrvaškega prvenstva se je končalo z neodločenim izidom (0:0) in delitvijo točk, kar je razveselilo nekdanjega predsednika, danes pa svetovalca kluba, Zdravka Mamića.
Mamić je prepričan, da so si Zagrebčani že zagotovili 11. zaporedni naslov državnega prvaka, pri tem pa naj bi jim pomagal tudi nekdanji slovenski selektor.

''Mislim, da smo pravkar osvojili 11. zaporedni naslov prvaka. Vem, da ni še nič odločeno, vendar sumim, da do konca nihče ne bo ogrozil naše končne zmage,'' je po tekmi dejal Mamić. ''Pokazali smo, da smo zelo nevarna ekipa in daleč najboljša na Hrvaškem,'' je dodal nekdanji predsednik kluba in pohvalil taktične zamisli svojega brata Zorana.

''Zoran je sprejel pravilno odločitev, ko je na začetku drugega polčasa v igro poslal Marka Roga. Dinamo je takrat začel dominirati. Nismo zabili. 0:0 je idealen izid tekme,'' je nadaljeval Mamić in se za konec dotaknil še strategije Matjaža Keka.

''Vse je bilo jasno. Njihov trener je v igro poslal same obrambne igralce, iz igre pa je potegnil vse njihove adute v napadu. S tem nam je pomagal, da dosežemo želeni rezultat. Ne verjamem, da bomo v naslednjih štirih krogih grešili in zapravili takšno prednost.''

 
Komentarjev 1
  • blueone 20:00 21.april 2016.

    Keka za selektorja!