Šport
22 ogledov

Kek pred največjim izzivom

Kek Betis Rijeka Benito Villamarin Evropska liga EPA
Po nesrečnem porazu na gostovanju pri belgijskem Standardu v uvodnem krogu skupine G Evropske lige čaka drevi ob 19. uri nogometaše Rijeke domači obračun s Sevillo.

Slovenski strateg Matjaž Kek nestrpno pričakuje bitko z aktualnimi zmagovalci drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. "Sevilla je morda najmočnejši klub s katerim sem se pomeril kot trener Rijeke. V tem trenutku za nas ni večjega izziva kot je tekma proti eni izmed najboljših evropkih ekip. Proti renomiranemu tekmecu si želimo iztržiti pozitiven rezultat," je odločen Štajerec na klopi hrvaškega prvoligaša, ki bo lahko računal na bučno pomoč s tribun polne Kantride.

Legendarni stadion je v lanski evropski sezoni uspešno "preživel" gostovanja Betisa, Lyona in Vitórie Guimarães, vsi v klubu pa si srčno želijo nadaljevanje pozitivnega niza v evropskih tekmah na domačih tleh. 

Samozavestno in pogumno

Kek, ki bo najverjetneje v prvi enajsterici priložnost ponudil tudi Goranu Cvijanoviću, od svojih igralcev pričakuje maksimalno zavzet pristop: "Pomembno je, da fantje daje vse od sebe, šele na koncu pa bomo videli kakšen bo naš iztržek. Za nogometaše Rijeke je pravi privilegij igrati proti takšnemu tekmecu. Od fantov pričakuje samozavestno in pogumno igro!"

Prvi strelec in največji zvezdnik reškega kluba, napadalec Andrej Kramarić, se zaveda težavnosti naloge, ki njega in soigralce čaka proti Andaluzijcem.

"Čaka nas zelo težka tekma, mi pa si želimo iz nje izvleči pozitiven rezultat. Dali bomo vse od sebe, ob tem pa računamo tudi na pomoč naših navijačev. S pametno in odgovorno igro lahko izpolnimo njihova pričakovanja," je dejal Kramarić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.