Šport > Nogomet
43 ogledov

Kek v zgodovino Rijeke

matjaž kek Profimedias
Nekdanji slovenski nogometni selektor Matjaž Kek ima od slovenskih trenerjev, ki delujejo v tujini na najvišji ravni, trenutno najdaljši staž.

Štajerski strokovnjak na klopi Rijeke je ekipo prevzel 27. februarja leta 2013 in je že več kot tri leta zelo uspešen trener hrvaškega nogometnega prvoligaša. Čez dva dneva se bo vpisal v zgodovino kluba.

Matjaž Kek bo namreč uradno postal rekorder reškega kluba kot trener z najdaljšim neprekinjenim stažem, ko bo vsega skupaj 1315 dni na trenerski klopi Rijeke, ter bo prehitel Joška Skoblarja, ki je na klopi Rijeke neprekinjeno sedel med letoma 1983 in 1986 vsega skupaj 1314 dni, v današnji izdaji poroča slovenski športni dnevnik EkipaSN.

Kek je sicer v minuli sezoni že presegel en klubski rekord, ko je postal trener z največjim številom uradnih tekem na klopi Rijeke v enem mandatu, zbral je vsega skupaj 163 tekem, medtem ko se je prejšnji rekord Skoblar ustavil pri številki 161.

Danes mineva sicer natanko dvajset let od dneva, ko se je Francoz Arsene Wenger predstavil kot nov trener angleškega premierligaša Arsenala. Wenger dve desetletji pozneje še vedno opravlja naloge glavnega stratega londonskega kluba, kot aktualni trener z najdaljšim stažem v angleškem nogometu.

Pred njim je bil od trenerjev najdlje na klopi enega kluba v angleškem prvenstvu, 26 let in 6 mesecev, Alex Ferguson v Manchester Unitedu.

Absolutni rekord je francoskega prvenstva. Kar vsega skupaj 53 let je na klopi Auxerrja preživel Guy Roux, sicer s tremi prekinitvami, na Škotskem je 43 let tamkajšnji Celtic vodil Willie Maley, 34 let pa je bil na klopi Rangers Bill Struth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.