Šport > Nogomet
52 ogledov

Keka razveselil slovenski napadalec

matjaž kek Profimedias
Slovenski trener Matjaž Kek je z zmago začel novo sezono hrvaškega nogometnega prvenstva.

Rijeka, drugouvrščena ekipa lanske sezone 1. HNL, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, je v prvem krogu nove ligaške sezone premagal Split (3:0) in se zavihtela na vrh lestvice.

Kek je bil po zmagi zadovoljen s predstavo svojih varovancev, njegovo pohvalo pa si je zaslužil tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak.

Nekdanji napadalec Celja je bil junak tekme v Splitu, kjer se je dvakrat vpisal med strelce in prispeval še eno podajo. Bezjak, ki je odigral polnih 90 minut, je bil v osmi minuti natančen z glavo, v 75. je podal za gol Marina Tomasova, v prvi minuti sodnikovega podaljšak pa zabil za končnih 3:0.

''Lepo je na takšen način kreniti v prvenstvo. Zasluženo smo zmagali. Čestitam igralcem za dobro igro, vedno je lepo zmagati v Splitu. Ko se s priporav vrneš s takšnim rezultatom, moraš biti zadovoljen. Imamo še prostro za izboljšave, a najpomembneje je, da smo zmagali in zdaj lahko v miru delamo naprej,'' je povedal 54-letni nogometni strokovnjak.

''Split je bil nevaren toliko, kot smo mu mi dopustli. Seveda smo lahko vedno še boljši in trudili se bomo, da z delom postanemo še kvalitetnejši. Delo prinaša napredek, treba je manj govoriti in več delati,'' je dodal nekdanji slovenski selektor in se dotaknil še glavnega junaka srečanja.

''Posamezniki so podrejeni kolektivu, goli Tomasova in Bezjaka so rezultat dobre igre celotne ekipe. Nerad izpostavljam posameznike, a vesel sem, da se je Bezjaku odprlo,'' je zaključil Kek.

Uspešno je sezono na klopi Hajduka začel tudi Marijan Pušnik. Splitski prvoligaš je z 2:0 premagal Cibalio.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.