Šport
65 ogledov

Keke: Hamilton je imel dvakrat srečo

nico rosberg EPA
Keke Rosberg, oče novopečenega svetovnega prvaka Nica Rosberga, je ovrgel namigovanja, da je njegov sin slavil po zaslugi spleta srečnih okoliščin.

Nekdanji dirkač formule 1 Keke Rosberg je prepričan, da si je njegov sin Nico zaslužil naslov svetovnega prvaka, čeprav je imel v pretekli sezoni občutno manj tehničnih težav kot moštveni kolega Lewis Hamilton.

''Mislim, da je imel Lewis dvakrat srečo, zakaj je ne bi imel še Nico? Če želiš osvojiti naslov prvaka, ne smeš imeti veliko smole,'' je povedal svetovni prvak iz leta 1982.

Hamilton je poskušal postati prvi Britanec, ki bi osvojil štiri dirkaške naslove, s čimer bi se izenačil s Francozom Alainom Prostom in Nemcem Sebastianom Vettlom.

Neuradni 'prvi dirkač' Mercedesa je v zaključku sezone nanizal štiri zaporedne zmage, kar pa ni zadostovalo, da bi moštvenega kolega izrinil z vrha dirkaške razvrstitve. 

Hamilton je po dirki v Abu Dabiju dejal, da je končni razplet pri vrhu posledica tehničnih težav, s katerimi se je srečeval celotno sezono, in poudaril, da je imel Rosberg v tem pogledu veliko sreče.

nico rosberg keke rosberg | Avtor: Profimedias Profimedias
Srebrni puščici je po rekordnih 21 dirkah ločilo le pet točk, prelomni trenutek pa se je zgodil na VN Malezije, kjer je bil Hamilton na pragu zmage, s katero bi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, nato pa je v 41. krogu izdihnil motor njegovega Mercedesa W07 Hybrid. Britanec je bil tako jezen, da je Mercedes obtožil sabotaže in namignil, da srebrna ekipa favorizira nemškega dirkača.

Rosberg starejši je prepričan, da temu ni bilo tako in da si je Nico naslov privozil brez pomoči ekipe. ''Ljudje ne cenijo dovolj, koliko truda je moral vložiti v to. To je bilo neverjetno. Spoštujem ga, da je psihološko tako močan in predan delu,'' je povedal 67-letnik, ki je v zadnjih krogih VN Abu Dabiju preživljal težke trenutke. ''Bilo je mirno do približno dveh krogov pred koncem. Mislil sem, da bomo videli nekaj, česar si nismo želeli videti, a na srečo se to ni zgodilo,'' je sklenil Rosberg.

Pogled na razplet sezone je podal tudi Sebastian Vettel, ki se pridružuje mnenju Rosbergovega očeta. ''Po mojem mnenju prvenstva ne moreš osvojiti tako, da imaš srečo. Nico si je zaslužil naslov,'' je povedal štirikratni svetovni prvak.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.