Šport > Nogomet
23 ogledov

Keku zmanjkuje potrpljenja

sport 03.10.13 trener Rijeke Matjaz Kek na tekmi Evropske lige proti Real Betisu Goran Stanzl/PIXSELL
Matjaž Kek je nogometaše Rijeke pozval, naj prevzamejo odgovornost za slabe rezultate na začetku letošnje sezone tako na domačih kot na evropskih zelenicah.

Hrvaški nogometni prvoligaš je zašel v največjo krizo po prevzemu nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki je vodenje kluba prevzel leta 2013.

Rijeka ja v uvodu v letošnjo sezono izpadla iz evropskih tekmovanj, domače prvenstvo pa je odprla s tremi zaporednimi remiji, kar jo na prvenstveni lestvici uvršča na šesto mesto.

''Ne moremo živeti na račun stare slave, to velja tako zame kot za moje igralce,'' je povedal Kek, ki je zaslužen za preporod hrvaškega kluba, s katerim je v lanski sezoni na ligaški lestvici zaostal le za aktualnim državnim prvakom Dinamom iz Zagreba.

Kek je na slabe rezultate že reagiral, in sicer je iz strokovnega štaba odslovil tri pomočnike, zdaj pa od nogometašev zahteva, da prevzamejo svoj del odgovornosti.

''Predsednik Mišković je prevzel odgovornost. Tudi jaz sem prevzel odgovornost. Zdaj je čas, da jo prevzamejo tudi igralci. Vrgel sem jim rokavico. Zdaj je vse na njih,'' je povedal 53-letni strateg,

Kek je po remiju z Zagrebom dejal, da ne bo več branil svojih igralcev, obenem pa pričakuje, da bodo tisti, ki niso zadovoljni z delom na Kantridi, zapustili klub.

''Verjemite mi, da ne gre za nikakršne zamere. Preprosto je prišel čas za spremembe, ki smo jih načrtovali. Za naše slabe rezultate niso krivi ti ljudje (pomočniki, op. a.),'' je pojasnil Kek.

Slovenskega trenerja je v kolumni za Večernji list okrcal nekdanji trener Dinama Krunoslav Jurčić, ki Keka obtožuje, da je ravnal nekorektno, saj kadra, ki ga je odslovil, tako ali tako ni poslušal.

Komentarjev 2
  • vladek 14:32 30.julij 2015.

    Kek,kmalu bo v Dinamu prazno mesto.

  • dragec 13:05 30.julij 2015.

    Kek, končaj zgodbo z fk Rijeka.