Šport > Nogomet
33 ogledov

Kelhar: Vse možnosti so odprte

nogomet Saša Despot
Slovenskega državnega prvaka v sredo čaka prva tekma 2. predkroga kvalifikacij za nastop v Ligi prvakov. V Stožice prihaja slovaški Trenčin.

Nogometaši Olimpije se bodo v lovu na vstopnico v elitno evropsko tekmovanja pomerili s slovaškim prvakom. O kakovosti ekipe iz Trenčina se je v pogovoru za klubsko spletno stran razgovoril Dejan Kelhar.

''Ogledal sem si nekaj njihovih tekem in se prepričal, da gre za odlično moštvo, ki je uigrano in motivirano, da v letošnjih kvalifikacij za ligo prvakov čim dražje proda svojo kožo. Že nekaj let nastopajo v nespremenjeni zasedbi, kar je njihova dodatna prednost, toda po drugi strani ima slovaški predstavnik tudi svoje slabosti, ki jih bomo na vsak način skušali izkoristiti. Krasi jih dobra moštvena igra in individualna kakovost določenih posameznikov, ki s svojim dovršenim tehničnim znanjem ustvarjajo razliko. Toda tudi mi imamo svoje adute in prepričan sem, da nas čakata dve zelo izenačeni tekmi,'' je povedal slovenski branilec in dodal, da je Olimpija po zaslugi številnih okrepitev kakovstno še močnejša.

Olimpija bi si z zmago proti Terčinu utrla pot v evropska tekmovanja, česar se dobro zavedajo tudi v ljubljanskem taboru. ''Morda je prisotnega malce več adrenalina. Fantje se zavedamo, da smo pred veliko prelomnico, saj bi nam končni uspeh proti Trenčinu odprl lepe možnosti za nov korak naprej na mednarodnem prizorišču. Nasprotnik je vreden vsega spoštovanja, a se ga ne bojimo. Preučili smo njihove prednosti in slabosti, mi pa bomo svoje pomanjkljivosti skušali minimizirati z borbenostjo in dobro moštveno igro. Vse možnosti so odprte,'' je dodal Kelhar.

V slovaškem taboru so bili s plesom kroglic zadovoljni. ''Nasprotnik je sprejemljiv. Med pripravami v Turčiji smo igrali z Mariborom, tako da približno vemo, kaj pričakovati. Čaka nas ekipa z vrhunskimi kvalitetami, a če hočemo napredovati, moramo sprejeti nasprotnika,'' je po žrebu za uradno stran kluba povedal trener Martin Ševela.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.