Šport
20 ogledov

Generalni sekretar za zapahi

Kenija atletika EPA
Dan po razpustitvi kenijskega olimpijskega komiteja je policija v Nairobiju priprla generalnega sekretarja te organizacije Francisa K. Paula.

Pri hišni preiskavi je policija pri funkcionarju Francisu K. Paulu odkrila opremo, namenjeno športnikom. Preiskavo je policija izvedla v luči nepravilnosti pri udeležbi Kenije na igrah v Rio de Janeiru.

Kenijski športniki so imeli v Riu težave z namestitvijo, pa tudi že s potovanjem v Južno Ameriko. Težave so imeli tudi z opremo, saj športniki dela opreme sploh niso nikoli dobili. Nato se je med samimi igrami zapletlo še pri dopingu, zaradi česar je moral vodja atletskega dela reprezentance Michael Rotich že med igrami odpotovati domov.

13 medalj v Riu

Kenijska vlada je zaradi vseh zapletov in težav v četrtek razpustila olimpijski komite in ustanovila posebno komisijo, ki bo preučila vse napake v zvezi z udeležbo športnikov na igrah v Riu, je pojasnil minister za šport Hassan Wario Arero.

Ne glede na vse težave pa so kenijski športniki v Riu osvojili 13 medalj in po tej plati je bila ekipa najuspešnejša v svoji športni zgodovini.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.