Šport
35 ogledov

Kenija izpolnila zastavljene pogoje

wada doping EPA
Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je podpisal protidopinški zakon, kar je bil zadnji pravni korak, ki ga je zahtevala Svetovna protidopinška agencija (Wada).

"Prepričan sem, da bo Wada dokončno ugotovila, da sprejeti zakon jasno kaže na našo zavezo k izpolnjevanju vseh mednarodnih obveznosti pri boju proti prepovedanim poživilom in to z najvišjimi možnimi standardi," je po podpisu dejal Kenyatta.

Kenijci so s tem že veliko pred rokom, ki jim ga je postavila Wada, storili najpomembnejši korak, da bodo lahko njihovi športniki lahko nastopili na OI. Wada jim je nedavno do vključno 2. maja podaljšala rok za implementacijo protidopinških pravil.

Ta afriška atletska velesila je sicer že zamudila rok, ki je bil najprej postavljen do 14. februarja, a ga je Wada sprva podaljšala do 5. aprila. Vendar pa kenijski zakonodajalci znova niso bili uspešni, saj v tamkajšnjem parlamentu niso sprejeli zakonodaje, s katero bi prepovedali uporabo dopinga v športu.

Od leta 2012 je na testu dopinga padlo 40 kenijskih atletov in atletinj, štirje njihovi visoki uradniki pa so v preiskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.