Šport > Nogomet
19 ogledov

Ker je slabo branil, so mu zažgali hišo

Kossi Agassa EPA
Reprezentanca Toga se bo morala na afriškem prvenstvu znajti brez prvega čuvaja mreže.

Vratar nogometne reprezentance Toga Kossi Agassa ne bo igral na torkovi tekmi 3. kroga afriškega nogometnega prvenstva v Gabonu proti DR Kongu. Nastop je zavrnil, ker so mu besni navijači v domovini zažgali hišo.

Navijači Toga so 38-letnega vratarja označili za največjega krivca za poraz (1:3) proti Maroku, zaradi česar so kljub policijskemu varovanju uničili in zažgali njegov dom. Selektor Toga Claude Le Roy je dejal, da je ta poteza pogubna za vzdušje v ekipi, ki še ima možnosti za preboj v četrtfinale afriškega prvenstva.

"To je pravi šok za vse nas in ne morem si niti predstavljati, kako je Agassi. Po vsem tem ne morem reči, da ne razumem njegove odločitve," je dejal Le Roy.

Togo mora v zadnjem krogu skupinskega dela premagati vodilno ekipo skupine DR Kongo. Na drugi tekmi skupine bosta igrala Slonokoščena obala in Maroko. DR Kongo vodi s štirimi točkami, Maroko jih ima tri, Slonokoščena obala dve, Togo pa eno točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.