Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Ker najdenega telefona ni vrnil, mu grozi zapor

mobilni telefon v žepu Shutterstock
Ker je našel telefon in najdbe ni prijavil, mu grozi denarna kazen ali celo eno leto zapora. Ker so ga policisti sprva prijeli zaradi neprimernega vedenja, bo moral plačati tudi 1.255 evrov globe.

Kranjski policisti so včeraj na Partizanski cesti v Kranju obravnavali 26-letnega Bolgara, ki je na javnem kraju z nedostojnim vedenjem kršil javni red in mir. Odpeljali so ga na policijsko postajo in ugotovili, da je pred prekrškom izvršil tudi kaznivo dejanje. Našel je namreč mobilni telefon oziroma do njega prišel po naključju, so policisti zapisali v poročilu.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so ga oglobili s 1.255 evri, za kaznivo dejanje zatajitve (oziroma prilastitve telefona) pa so ga kazensko ovadili. "Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta," pojasnjujejo na policiji.

O nezakonitem ravnanju so policisti obvestili še pristojno državno tožilko in preiskovalno sodnico.

 

 

Komentarjev 3
  • Miran Bregar 11:51 25.julij 2015.

    Najdeš mobilca, greš za en let u čuzo. Ukradeš milijon evrov si pa na prostosti kot npr. Bavčaritate.

  • mieke2k6 15:53 04.november 2013.

    še en bolgar

  • Nalim Cvagoms 06:19 23.avgust 2013.

    Zaradi enga tefefona ko ga je najdu eno leto zapora tisti ki so pokradli SLOVENIJO pa se prosto sprehajajo ali imajo komaj dve leti zato pa so polni Slovenski zapori ker imamo več kurjih tatovo zaprtih ostali so po prešerno sprehajajo.