Šport > Nogomet
20 ogledov

Ponudba, ki je ni mogel zavrniti

kevin de bruyne EPA
Športni dirketor nemškega prvoligaša je razkril, da Kevina de Bruyna ne bi mogli zadržati v Wolfsburgu, saj mu je Manchester City ponudil štirikrat več denarja.

Wolfsburg se je v poletnem prestopnem roku trudil, da bi prvega zvezdnika ekipe zadržal v najmočnejšem nemškem prvenstvu, a finančne zmogljivosti angleškega velikana so bile preprosto prevelike, da bi belgijskemu napadalnemu vezistu preprečili selitev na Otok.

Klaus allofs wolfsburg | Avtor: EPA EPA
Aktualni zmagovalci nemškega ligaškega pokala so 24-letnika zaman snubili, naj ostane, na koncu pa vendarle popustili pod težo skoraj 80 milijonske odškodnine, s katero so meščani zadostili zahtevani ceni. Poti nazaj ni bilo več.

''Dolgo časa smo premlevali naše možnosti, da bi Kevina zadržali v Wolfsburgu. V določenem trenutku smo prišli do zaključka, da je najbolje, če mu pustimo oditi,'' je v pogovoru za Die Welt povedal Klaus Allofs.

''Ko ima nogometaš na mizi ponudbo drugo ekipe, pri kateri bi lahko zaslužil štirikrat več, se je treba zavedati, kakšen vpliv ima to na njega. Kevin je prejel ponudbo, ki se lahko zgodi le enkrat v življenju. Nobenega zagotovila ni, da bo še kdaj dobil takšno priložnost,'' je razmišljanje kluba povzel Allofs.

''Srečujemo se z določenimi omejitvami, s katerimi se Manchester City, Paris Saint-Germain, Barcelona ali Bayern München ne obremenjujejo. Povsem nerealno bi bilo trditi, da naših igralcev nihče ne more zvabiti drugam,'' je sklenil Allofs.

De Bruyne je nase opozoril že v uvodu v svojo premierligaško sezono, saj ima po treh nastopih na svojem računu že dva zadetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.