Šport > Nogomet
135 ogledov

Rekordna odškodnina za Kampla?

kevin kampl bayer leverkusen Profimedias
Slovenski nogometaš Kevin Kampl bi lahko na Kitajskem združil moči z nekdanjim trenerjem Rogerjem Schmidtom.

Slovenski vezist Kevin Kampl, ki je od leta 2015 član Bayerja iz Leverkusna, bi lahko kariero nadaljeval na Kitajskem, poročajo nemški mediji. Šestindvajsetletnik ima za seboj turbulentno sezono, katero so v veliki meri zaznamovale zdravstvene težave.

Februarja si je zlomil nogo na obračunu z nekdanjim klubom Borussio Dortmund, za nameček pa je na tekmi Lige prvakov s Tottenhamom utrpel poškodbo gležnja, zaradi katere je izpustil tudi reprezentančne akcije v okviru kvalifikacij za SP 2018.

Odhod Schmidta velik šok za Kampla

Bayer je sezono končal šele na 12. mestu bundesligaške lestvice, klub pa se je marca razšel s trenerjem Rogerjem Schmidtom, ki ima s Kamplom bogato zgodovino.

roger schmidt | Avtor: EPA EPA
Schmidtt je junija prevzel kitajsko ekipo Beijing Sinobo Guoan, kamor si želi privabiti tudi kakšnega zvezdnika evropskega nogometa. Na vrhu seznama želja je prav slovenski nogometaš, ki ne izključuje možnosti selitve na Kitajsko, čeprav ima pogodbo z Bayerjem sklenjeno do leta 2020.

Po pisanju nemških medijev je bil odhod Schmidtta, s katerim je Kampl sodeloval že v Salzburgu, velik šok za slovenskega nogometaša.

S prihodom novega trenerja Tayfuna Korkuta naj bi se Kamplov status nekoliko spremenil, senco dvoma nad njegovo prihodnostjo pa mečejo tudi zdravstvene težave, saj naj bi še vedno odlašal z nujno operacijo stopala"Vse je odprto. Na voljo imam več možnosti. Robert Schmidt je moj mentor, tako da vedno obstaja možnost ponovnega sodelovanja," je povedal Kampl, ki trenutno okreva na otoku Ibiza.

O prihodnosti se bo pogovarjal po koncu dopusta: "Še vedno imam pogodbo z Bayerjem. Naslednji teden bodo potekali odločilni pogovori."

Kitajski klub bi moral za Kampla odšteti približno 20 milijonov evrov, s čimer bi postal najdražji slovenski nogometaš vseh časov. Na vrhu lestvice je še vedno Jan Oblak, za katerega je Atlético Madrid leta 2014 odštel 16 milijonov evrov.

Kevin kampl Bayer Leipzig | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.