Šport > Nogomet
32 ogledov

Kampl: Govorice o alkoholu so smešne

Kevin Kampl Katarina Ponjavić
V intervjuju za Pop TV je slovenski reprezentant pojasnil svojo plat medalje glede izostanka na zadnjem zboru izbrane vrste in prihodnosti v dresu z državnim grbom.

Na zadnjih dveh tekmah Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018 proti Slovaški in Angliji selektor Srečko Katanec ni mogel računati na Kevina Kampla, čeprav je bil član leverkusenskega Bayerja na njegovem seznamu. 

Vezist je kot razlog svoje odsotnosti navedel "utrujenost", slovenska javnost in njegovi reprezentančni soigralci pa tega niso sprejeli na najboljši način.

Katanec je v pogovoru za nacionalno televizijo po tekmi z Anglijo že dejal, da je Kampl spoznal, da je naredil napako in poudaril, da je njegova usoda glede slovenskega dresa tudi v rokah njegovih soigralcev, ki so postopanje v Nemčiji vzgojenega vezista obsodili v javnem pismu.

Kritike so ga prizadele

Kampl je v intervjuju za Pop TV priznal, da je storil napako, a dodal, da so ga v času akcije boleli zobje. Poudaril je, da se nikoli ni prepiral s Katancem, a da je večkrat izrazil željo, da bi igral na položaju zadnjega veznega igralca. 

Kritike s strani slovenske javnosti so ga hudo prizadele. "Šlo mi je do srca," je dejal Kampl in z nasmehom zavrnil navedbe, da ima težave s pretiranim popivanjem, na kar so namigovali nekateri mediji. "To je smešno za mene. Če bi imel take probleme, ne vem, kako bi lahko igral vsake tri dni po 90 minut na visokem nivoju. Sploh nimajo pravice tako govoriti o meni, ker me ne poznajo," je poročanja o nočnih izletih demantiral Kampl.

Želi človeški pogovor

Kampl je dobil vabilo za naslednjo tekmo Slovenije, ko se bo v gosteh pomerila z izbrano vrsto Malte. Takrat želi razčistiti situacijo s soigralci. "Dobil sem povabilo, to sem že razkril. S fanti se želim človeško pogovoriti o vsem, kar se je zgodilo.

V kolikor mu bodo gledalci na naslednjih domačih tekmah Slovenije žvižgali, bo skušal to odmisliti. "Seveda boli (če ti nekdo žvižga, op. a.). A mislim, da to lahko nosim na svojih ramenih. Seveda pa se pri tem sprašuješ, zakaj bi igral nekje, kjer te nihče noče videti," je dejal Kampl, ki bo že v sredo spet igral v Ligi prvakov, ko bo Bayer gostoval v Londonu pri Tottenhamu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.