Šport > Nogomet
31 ogledov

Kežman: Homoseksualnost je bolezen

Olekhnovič Simić Kežman Rudik Barcelona BATE Borisov Liga prvakov trening ogreva EPA
Športni direktor novosadske Vojvodine, nekdanji napadalec Mateja Kežman, je v pogovoru za srbski tabloid Alo! homoseksualnost označil za bolezen.

Matejo Kežmana so srbski kolegi prosili za mnenje o potezi Nizozemske nogometne zveze (KNVB), ki se je na enem izmed čolnov v Amsterdamu udeležila parade ponosa na čelu s selektorjem Louisom van Gaalom.

Nekdanji član Partizana, Chelseaja, Atlética Madrida in Fenerbahčeja si je ime ustvaril ravno na Nizozemskem, pri PSV Eindhovnu, kjer je postal ljubljenec navijačev, toda zdaj si je nakopal jezo istospolne skupnosti.

"Oddaljevanje od Kristusa"

"Nisem presenečen, Nizozemci so takšni, gotovo pa mi ni všeč, da je nogometna zveza javno podprla geje v nogometu in parado nasploh," je bil oster športni direktor Vojvodine. "Moje stališče, da je to oddaljevanje od Kristusa in korakanje proti duhovnemu propadu, je znano. Upam, da se takšna ideja pri nas ne bo nikoli pojavila, kaj šele uresničila."

Toda Kežman je šel še dlje. "Moje mnenje je, da je to bolezen, ki se ne bi smela promovirati. Zaradi tega pravim, da si ne bi želel, da bi nekega dne Nogometna zveza Srbije (FSS) podprla parado v naši državi. Ampak kdo ve, saj vidite, v kakšno smer gremo."

Povedal bi jim v obraz

Kežman je dejal, da dobro pozna selektorja Van Gaala, tako kot nekdanja reprezentanta Ronalda de Boerja in Pierra van Hooijdonka, ki sta se skupaj z nekdanjim trenerjem Ajaxa, Barcelone in Bayerna udeležila parade, a da se z njimi ne strinja.

"Gotovo jih ne bom poklical, da bi jim povedal, da ne delajo prav, ampak če nekoč v pogovoru pridemo na to temo, potem ne bom imel težav, da jim v obraz povem tisto, kar si mislim o njihovih potezah v zvezi s tem, kot tudi to, kaj si mislim o paradah in homoseksualcih," je še dejal Kežman.

Predsednik FSS: Tema nikoli na dnevnem redu

Istospolni skupnosti ni v bran stopil niti predsednik FSS Tomislav Karadžić, ki je diplomatsko izjavil, da bo politika zveze šla vzporedno s politiko države.

"Poglejte, ta tema ni bila nikoli na dnevnem redu organov FSS, zato sam ne morem zavzeti stališča. Mislim, da bomo tako kot do sedaj pri vsem in tudi v bodoče šli vzporedno s politiko države," je dejal Karadžić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.