Šport > Nogomet
23 ogledov

Khedira uspešno prestal operacijo: upanje še živi

sami khedira Reuters
Vezist nemške reprezentance in član madridskega Reala, Sami Khedira, je uspešno prestal operacijo strganih kolenskih vezi.

Doktor nemške reprezentance Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt je po uspešni operaciji Samija Khedire za spletno stran Nemške nogometne zveze (DFB) dejal, da lahko vezist, ki se je poškodoval na prijateljski tekmi z Italijo v Milanu, še vedno upa na pravočasen povratek za nastop na svetovnem prvenstvu.

"Operacija je potekala dobro," je za spletno stran DFB (www.dfb.de) dejal Müller-Wohlfahrt. "Zdaj upamo, da se bo Sami vrnil za svetovno prvenstvo v Braziliji."

Realu 2,5 milijona evrov odškodnine

Uspešno operacijo je na svoji spletni strani (www.realmadrid.com) potrdil tudi Real Madrid, ki je prek klubskih zdravnikov nadziral operacijo v kliniki v Augsburgu. Po pravilih Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zaradi poškodbe nogometaša tunizijskih korenin belemu baletu sicer pripada 2,5 milijona evrov odškodnine.

"V naslednjih treh tednih bo igralec sledil specifičnemu načrtu okrevanja, da bi se mu poškodovane vezi pravilno zacelile," so zapisali pri kraljevem klubu. Khedira bi lahko počival tudi do pol leta, najbolj optimistične napovedi pa govorijo o štirih mesecih.

Navijači hočejo Isca

Nekdanji član Stuttgarta se je podobno navdušujoče vrnil že pred tremi leti, ko je še kot član Stuttgarta lahko zaigral na mundialu v Južni Afriki, kjer so ga izvrstne predstave popeljale v vrste madridskega kluba.

Selektor Nemčije Joachim Löw je po tekmi v Milanu govoril o "hudem udarcu", a tudi on optimistično pustil odpra vrata Khediri za povratek v reprezentanco pred odhodom v Brazilijo. Navdušeni nad njegovo poškodbo razumljivo niso niti pri Realu, ki bi lahko v soboto ostal še brez Xabija Alonsa, a je vezist na tekmi v Malaboju utrpel le udarec v gleženj.

Za mesto Khedire se bodo v postavi belega baleta zdaj potegovali Asier Illarramendi, Casemiro in Isco, bralci dnevnika MARCA pa so prepričljivo glasovali prav za nekdanjega člana Málage, ki je po izvrstnem začetku kariere na Santiagu Bernabéuu v zadnjih tednih kar malce poniknil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.