Avto
86 ogledov

Kia razkrila novi picanto

Kia picanto
1/4
Kia
Pri Kii so na spletu razkrili novo generacijo mestnega modela picanto. Uradna premiera sledi marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Za obliko picanta so poskrbeli v oblikovalskih studiih v Frankfurtu v Nemčiji in Namyangu v Južni Koreji. Mala kombilimuzina prinaša povsem nov, drznejši, videz, z novimi barvami, hkrati pa ohranja kompaktne mere. V primerjavi z aktualnim modelom ima za 1,5 centimetra daljšo medosno razdaljo, ki meri natanko 2,4 metra, po dolžini pa ostaja nespremenjen (3,59 metra),

Prihajajoči picanto prinaša nove tehnologije in varnostne pripomočke. Pri Kii naštevajo zaslon na dotik, ki je oblikovan v stilu lebdeče konzole, volan je večfunkcijski, na voljo bodo usnjeni sedeži ...

S pomočjo radarja prepoznava nevarnost trčenja, ima pa tudi sistem samodejnega zaviranja v sili. Picanto je lahko opremljen tudi s kamero za pomoč pri vzvratni vožnji.

Marca bo dan D

Pri Kii izpostavljajo večjo izrabo prostora kot pri prejšnjem modelu in navajajo, da je prostorsko bolj radodaren od svojih tekmecev. Niso pa sporočili konkretnih podatkov.

Za zdaj ni niti podatkov o motorni paleti. Neuradno lahko pričakujemo 1,0-litrski trivaljnik, ki smo ga spoznali že v aktualnem modelu, kot tudi 1,0-litrski turbo T-GDI trivaljni motor, ki ga najdemo v modelu cee'd.

Picanto bo na evropske ceste zapeljal spomladi 2017, svojo evropsko premiero pa doživel marca na ženevskem avtosalonu. Takrat bo znanih tudi več podatkov.

Komentarjev 1