Slovenija
14 ogledov

Kidajo tudi drugod po svetu

Sneg Moskva
1/7
EPA
Zaradi sneženja imajo še vedno težave v Veliki Britaniji, kjer so na osrednjem londonskem letališču Heathrow za danes odpovedali več kot desetino poletov. V Moskvi pa je v zadnjih štirih dneh zapadlo pol metra snega, kar je povzročilo velike zastoje na cestah, letalski promet pa ni oviran.

V Veliki Britaniji sneži že četrti dan, težave v prometu pa povzroča tudi poledica, zaradi katere se je zgodilo več nesreč.

Na letališču Heathrow so za danes odpovedali 175 poletov, večino zaradi zelo slabe vidljivosti. Kljub temu naj bi bilo odpovedi danes manj kot v nedeljo. Letališča Manchester, East Middlands in Leeds medtem ostajajo zaprta. Zaradi snega so danes v različnih delih Velike Britanije zaprte tudi šole.

V Franciji tudi težave

V Franciji, kjer je sneženje v preteklih dneh prav tako povzročalo težave, pa se razmere danes normalizirajo.

Letalska družba Air France, ki je morala odpovedati številne polete, načrtuje, da bo do torka letalski promet stekel normalno. Za danes so sicer še odpovedali nekaj poletov, gre pa večinoma za kratke polete, medtem ko pri medcelinskih poletih odpovedi ni, so sporočili.

Sneg ovira tudi železniški promet med Veliko Britanijo in Francijo. Vlaki eurostar med Londonom in Parizom oziroma Brusljem imajo zamude, nekaj vlakov so tudi odpovedali. Zaradi poledenelih tirov hitri vlaki namreč na nekaterih delih vozijo počasneje kot običajno.

V Moskvi zapadlo več kot pol metra snega

Medtem iz Moskve, kjer so sneženja sicer navajeni, poročajo, da je v preteklih dneh zapadlo več snega, kot je običajno za ta čas oziroma več, kot ga normalno zapade ves januar. Od začetka januarja je tako zapadlo 62 centimetrov snega, od tega pol metra v zadnjih štirih dneh.

Zaradi obilice snega je promet v Moskvi danes otežen, nastajajo dolgi zastoji. Po drugi strani sneg ne povzroča nobenih težav na nobenem od treh moskovskih letališč.

Ruski meteorologi sicer za prihodnje dni za evropski del Rusije napovedujejo mrzlo vreme, saj naj bi se temperature spustile celo pod minus 20 stopinj Celzija. V Sibiriji pa lahko temperature padejo celo pod minus 50 stopinj.

Komentarjev 1
  • mph 19:16 21.januar 2013.

    Zanimivo, toliko težav, pa nimajo našega DARS-a. :-)