Svet
8 ogledov

Kim bi rad pomagal FBI-ju

Kim Džong Un EPA
Severna Koreja je ZDA predlagala, da skupaj preiščejo vdor v računalniški sistem Sony Pictures, poročajo severnokorejski državni mediji.

Kot smo poročali, je FBI za napad obtožil severnokorejski režim, razlog za napad pa je satirični film Intervju, ki se norčuje iz severnokorejskega voditelja Kim Džong Una.

Obama: Naredili ste napako

Sony Pictures je preklical začetek predvajanja, ki je bil predviden za 25. decembra, zaradi tega pa jih je kritiziral predsednik Obama. Ocenil je, da je to napaka in da bi se morali pred umikom filma vodilni v podjetju posvetovati z njim, saj ne smejo dovoliti, da bi „nek diktator v ZDA izvajal cenzuro,“ je dejal Obama.

Sony: prestrašili so se lastniki kinodvoran

V podjetju so pojasnili, da filma ne bodo predvajali, ker se je groženj ustrašila velika večina lastnikov kino dvoran, brez dvoran pa ga ne morejo predvajati. "Še vedno upamo, da si bo lahko film ogledal vsak, ki bo to želel,“ so sporočili iz podjetja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.