Šport > Moto športi
67 ogledov

Räikkönen: Kar se mene tiče, je vse v redu

kimi raikkonen EPA
Dirkač Ferrarija Kimi Räikkönen je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Rusije. Drugi je pripadel Sebastianu Vettlu.

Kimi Räikkönen (Ferrari) je bil na stezi v Sočiju, ki je po besedah Sebastiana Vettla (Ferrari) pisana na kožo srebrni puščici, slabih pet stotink hitrejši od Valterija Bottasa (Mercedes). Lewis Hamilton (Mercedes) je zaostal šest desetink, četrtouvrščeni Max Verstappen (Red Bull) pa več kot sekundo.

Na drugem prostem treningu je bil najhitrejši Vettel, ki je za dobri dve desetinki ugnak Räikkönena, več kot šest jih je zaostal Bottas. Hamilton je bil na četrtem mestu štiri stotinke počasnejši od moštvenega kolega. Peti Verstappen je zaostal že 1,4 sekunde.

Ledeni Finec odgovoril na stezi

Räikkönen je poskrbel za dober uvod pred četrto dirko letošnje sezone, na kateri bo lovil prvo uvrstitev na stopničke. V skupnem seštevku precej bolje kaže Vettlu, ki je v sezoni 2017 vpisal dve zmagi in eno drugo mesto ter ima na prvem mestu sedem točk več od Hamiltona.

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA
Pri Ferrariju s formo ledenega Finca niso zadovoljni , zato naj bi predsednik poskočnega konjička Sergio Marchionne od šefa ekipe Maurizia Arrivabeneja zahteval, da se pogovori z nekdanjim svetovnim prvakom (2007).

Räikkönen je novinarjem v Sočiju zatrdil, da v garaži ne čuti nikakršnega pritiska in da imata s predsednikom zelo dobre odnose. "Pogovoril sem se predsednikom in vedno je bil dober do mene. Vem, kaj je bilo napisano, a v mediji krožijo številne nesmiselne zgodbe in veliko bolj zaupam osebnemu odnosu z njim in ekipo. Kar se mene tiče, je vse v redu. Od sebe pričakujem dobre rezultate in če jih ne dosegam, nisem zadovoljen. Če drugi niso zadovoljni, ni nobenih težav, ker tudi sam nisem zadovoljen. To se mi ne zdi nič takšnega,'' je povedal 37-letni veteran, ki se od vrnitve v Maranello iz leta v leto spogleduje z upokojitvijo.

''Kar zadeva mojo prihodnost, ne vem. V zadnjih letih se vedno veliko govori. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Ne razmišljam o tem, razmišljam raje o tej in naslednji dirki. Z ekipo se dobro razumem in poznam. Odvisno bo od različnih dejavnikov," je povedal Finec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.