Šport
18 ogledov

Kopitar zadel: poraz Kraljev na trilerju v LA-ju

sport 27.08.13, Anze Kopitar, TK pred odhodom v ZDA, hokej, ledena dvorana, Bled Anže Petkovšek
Gol in podaja Anžeta Kopitarja sta bila premalo za Los Angeles Kings, ki so v ligi NHL v domači dvorani izgubili proti Nashville Predators (3:4).

Gosti so vodili že s 3:1, domači Los Angeles Kings so izenačili na 3:3, toda nato je odločilni zadetek za Nashville Predators zabil David Legwand in odločil tekmo. Anže Kopitar je v zadnji minuti prve tretjine znižal za kralje, nato pa golu na začetku zadnje tretjine dodal še podajo strelcu Dustinu Brownu.

Hrušičan je na ledu preživel 22 minut in pol. Poleg Kopitarja in Browna je za Los Angeles Kings zadel še Mike Richards, proti vratom čuvaja mreže kraljev Jonathana Quicka pa je "letelo" le 17 strelov; ubranil jih je 13.

Minuta in pol kraljevske jeze

Na tekmi dveh najbolj napadalnih ekip lige je Legwand dobil sodniški met v tretjini domačih in po odbitem strelu Mattiasa Ekholma slabe štiri minute pred koncem zadel za zmago na izjemni tekmi.

Kralji so po poškodbi igrali prvo tekmo brez enega največjih zvezdnikov Jeffa Carterja, prvega strelca moštva, obračun pa je za nameček predčasno zapustil še Jarret Stoll. Tudi brez Carterja sta Dustin Brown in Richards zaostanek z 1:3 uspela izničiti v vsega minuti in pol, toda tudi to na koncu ni bilo dovolj.

Kopitar želi več igralcev pred golom

"Imeli smo veliko strelov ... Ampak mogoče bi morali pred gol postaviti več igralcev," je po tekmi dejal Kopitar, ki je s predlanskimi prvaki lige po rednem delu doma izgubil že tretjič v letošnji sezoni. V celotni lanski sezoni so Kingsi skupaj izgubili le petkrat (19-4-1). "Nocoj so tekmo dobile ekipe, ki so bolje igrale ob številčni premoči," je še dodal Kopitar.

Domači, sicer dobri v igri z igralcem manj, so na zadnjih šestih tekmah dobili kar devet golov ob številčni premoči nasprotnikov, tokrat pa sta z enim več na ledu že v prvi tretjini zadela Legwand in Shea Weber.

"Pri prvem golu je Willie Mitchell, ki naj bi bil dober v igri z igralcem manj, pustil Legwandu, da se je sprehodil z ograde in ustrelil," je bil po tekmi jasen trener domačih Darryl Sutter"Pri drugem sta (Matt) Greene in Willie, oba naj bi bila dobra v igri z igralcem manj in oba očitno nista počela nič, zato moramo seveda pogledati, katere ljudi uporabljamo pri teh situacijah. (Tylerju Toffoliju in Lindenu Veyu, op. a.) je potrebno čestitati. Ta fanta sta imela včeraj dolg dan. Na letališče Johna Wayna sta prišla šele ob 22.30 zvečer, sem pa ob polnoči, tako da ju praktično cel dan ni bilo," je zaplet zaradi streljanja na letališču v Los Angelesu še opisal Sutter. 

Roy s Plazom dobil tudi tekmo proti nekdanji ekipi

Hokejisti Colorado Avalanche so doma v Denverju gostili Montreal Canadiens in zmagali s 4:1. Nekdanji dolgoletni vratar Montreala Patrick Roy je bil zmagovalec na prvi tekmi proti svoji nekdanji ekipi, saj je v tej sezoni trener moštva Avalanche, pri katerem je nekoč prav tako čuval mrežo.

Vratar domače ekipe Jean-Sébastien Giguère je zbral 29 obramb, zadetke pa so dosegli Gabriel Landeskog, PA Parenteau, Nathan MacKinnon in Ryan O'Reilly. To je bila še 12. zmaga za moštvo iz Denverja v 13 nastopih to sezono, s katero so hokejisti Colorada ne le najboljši v zahodni konferenci, temveč najboljša ekipa lige NHL. Doslej so edini poraz doživeli 17. oktobra proti Detroit Red Wings.

Legende kluba na ledu pozdravile Foota

"Zabavno je, saj se nam je letos tu res vse poklopilo. Današnja tekma je veliko pomenila mojim fantom, a tudi meni osebno," je po novi zmagi dejal Roy, ki je več kot deset sezon igral za Canadiens in jih dvakrat popeljal do zmage v tekmovanju za Stanleyjev pokal, dvakrat pa je bil v dresu Montreala izbran tudi za najboljšega vratarja sezone.

Ekipa Avalancha še nikoli doslej ni tako dobro začela sezone; izboljšala je tudi dosežek iz leta 1994, ko ji je še pod imenom Quebec Nordiques uspelo na uvodu v sezono nanizati 11 zmag in en poraz. Nekdanji branilec Avalanche Adam Foote je pred tekmo užival v slovesnosti, ko je ekipa upokojila njegov dres s številko 52. S tem se je pridružil drugim klubskim legendam, kot so Roy, Joe Sakić, Ray Bourque in Peter Forsberg.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Nashville Predators 3:4
Winnipeg Jets : Chicago Blackhawks 1:5
Buffalo Sabres : Anaheim Ducks 3:6
Tampa Bay Lightning : St. Louis Blues 4:2
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 0:1
New York Islanders : Boston Bruins 3:1
New York Rangers : Carolina Hurricanes 5:1
Columbus Blue Jackets : Pittsburgh Penguins 0:3
Washington Capitals : Florida Panthers 3:2**
Colorado Avalanche : Montreal Canadiens 4:1
Vancouver Canucks : Toronto Maple Leafs 4:0
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 0:5
San Jose Sharks : Phoenix Coyotes 2:3*
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.