Šport
66 ogledov

Kirijenka v mavrični majici

Vasil Kirijenka EPA
Vasil Kirijenka je na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v ameriškem Richmondu osvojil mavrično majico prvaka v vožnji na čas, svojo prvo.

Na 53 km dolgi progi je beloruski kolesar z devetimi sekundami prednosti premagal Italijana Adriana Malorija, bron pa je osvojil Fracnoz Jerome Coppel, ki je zaostal 26 sekund. Slovenci v vožnji na čas niso nastopali.

Za mnoge prvi favorit Nemec Tony Martin, ki je lovil svoj četrti naslov svetovnega prvaka, kar je do zdaj uspelo le Švicarju Fabianu Cancellari, je v cilj prišel kot sedmi z minuto in 16 sekundami zaostanka. Njegova največja tekmeca, na papirju sta bila to Nizozemec Tom Dumoulin in Avstralec Rohan Dennis, sta končala pred njim; Dumoulin na petem, Rohan na šestem mestu. Pred trojico se je vrinil še Španec Jonathan Castroviejo. Za Kirijenko je to druga kolajna v vožnji na čas, leta 2012 je bil bronast.

V četrtek je v Richmondu prost dan. V petek bodo na cestni dirki dirkale mladinke, brez slovenske udeležbe, in mlajši člani. Slovenski dres bodo nosili Gašper Katrašnik, Rok Korošec in David Per.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.