Šport
16 ogledov

Kirm: "Vsaka točka velika kot Triglav"

andraž kirm slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Po sredinem večernem treningu sodeč bo eden tistih, ki bo v začetni enajsterici Slovenije na sobotni tekmi v Londonu proti Angliji v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, vezist ciprske Omonie Andraž Kirm. Ta tako kot soigralci meni, da se da tudi na Wembleyju iztržiti ugoden izid.

"Predvsem na prijateljski tekmi z njimi (septembra 2009 v Londonu je bilo 2:1 za Angleže; op. STA) smo videli, da se z njimi da igrati, da jim lahko damo gol ter se z njimi enakovredno kosamo. Toda oni so favoriti in za nas bo vsaka točka velika kot Triglav," pravi Andraž Kirm.

Tako kot mnogi v Angliji te dni kritizirajo Michaela Carricka, češ da si nogometaš Manchester Uniteda sploh ni zaslužil vpoklica v reprezentanco (mimogrede, Carrick je zaradi poškodbe že odpisan za Slovenijo), se je s podobnimi očitki soočal tudi Kirm v Sloveniji.

A to ga ne gane preveč. "Kot sem že dejal, ne berem komentarjev, ne obremenjujem se s tem. Navijači imajo veliko za povedati, kar je tudi prav, če pridejo na tekme. Pač izrazijo svoje mnenje. Če pa bi se vsak posameznik obremenjeval s tem, potem bi že vsi končali svoje kariere," ostaja miren vezist, ki bo kot običajno garal po levi strani zvezne vrste.

Po imenih slabši kot pred leti

Kaj mu na tistem položaju grozi z angleške strani, ni želel razpredati, poudaril je, da kakšnih večjih presenečenj ne more biti. "Moramo pa biti kompaktni. Gotovo bo drugačna tekma kot proti Litvi, oni so favoriti, v nogometu pa nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo," meni Kirm, ki je ocenil tudi trenutno kakovost sobotnega tekmeca.

"Po imenih je verjetno Anglija slabša kot pred nekaj leti, ampak to nič ne pomeni. Ne igra tako, kot vsi pričakujejo od nje, je pa prva v skupini. Bo težka tekma, s kakšno postavo bo igrala ali v kakšni formi je kdo, to ne pomeni veliko, dokler se tekma ne konča," je zaključil otrok ljubljanske Svobode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.