Svet
77 ogledov

Kitajci most podrli in na novo zgradili v pičlih 43 urah

most kitajska Žurnal24 main
Kitajski inženirji so v Pekingu most Sanjuan podrli in na novo zgradili v manj kot dveh dneh. Gradbeniki so na spletu objavili video posnetek svoje mojstrovine.

Obnovo so naročile pekinške oblasti. Mestni veljaki so se odločili, da bodo star most podrli in zgradili novega – to je inženirjem uspelo v rekordnem času.

Starega so začeli podirati 13. novembra ob 23.00, za postavitev novega so na prizorišče pripeljali 1.300 ton materiala, delo pa so zaključili v vsega 19 urah. Skupaj je obnova mostu trajala manj kot dva dneva. 

 

Inženirji so pri svojem delu uporabili nov, integriran način grajenja, zaradi česar so lahko vozila čez most zapeljala takoj po zaključku del. Če bi uporabili običajen način gradnje, bi moral biti most zaprt vsaj dva meseca, poročajo kitajski mediji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:03 25.november 2015.

    In zato je Popovič čeprav ga ne maram(dvomim da je pošten) enkrat nekaj zelo pametnega izjavil. Nekaj v tem smislu: če bi dal drugi tir Kitajcem gradit bi bil vsaj polovico cenejši od načrtovanega če ne še več. Ampak ...prikaži več vmes je politika...koruptivna politika.Naši so preponosni da bi dal Kitajcem delat....

  • jakec1575 20:47 24.november 2015.

    Tole v Mednem je pa res kriminal. Mostiček, za katerega ni denarja.

  • CharlySheen 20:14 24.november 2015.

    Morda jih je šel Cerar vprašat, če bi lahko prihodnji vikend zmontirali še enega v Mednem?