Slovenija
29 ogledov

Kitajec, ki preseneča

honor x5 Splet
Največ težav pri pisanju pričujočega testa sem imel z naslovom, ker ne želim posplošeno žaliti Kitajcev. Vendar Huawei Honor 5x je dobra kitajska roba, kakorkoli ironično se to že sliši.

Ne rečem, da gre za isto stvar, vendar tako pri avtomobilih, motorjih kot pri telefonih je ključno, da je prvi vtis neobremenjen s ceno samega izdelka. Nekaj navdušenja ali razočaranja v ta vtis sicer hočeš nočeš vnaša že sama blagovna znamka, pa vendarle. Če bi v ta kontekst skušali spraviti Huawei Honor 5x, pa se logika nikakor ne izide. V tem cenovnem razredu ne boste našli telefona s 5,5 inčnim zaslonom, skenerjem za prstni odtis in kovinskim ohišjem.

Najbolj preprosta ocena telefona bi bila, da pri tem novem »kitajcu« dobite največ za svoj denar.  Zaslon ima dobro resolucijo (1080x1920), svetloba je v redu tudi na soncu, kontrast in na sploh izgled in otip telefona, ko ga prvič primeš v roke, je vse prej kot cenen. S kovinskega ohišja boste sicer pogosto brisali prstne odtise, sicer pa naprava s svojimi 158 grami deluje zelo (otipljivo) prepričljivo.

Baterija, procesor ...

Baterija (3000 mAh) bi bila brez varčevalnih funkcij povsem povprečna, vendarle pa so telefonu recimo (do Kitajcev) precej kritični Američani dali zavidljivo visoko oceno za »doseg«. Telefon ima 16 GB notranjega spomina, procesor pa občasno počepne pri nalaganju kakšnih zahtevnejših igric ali aplikacij. Ko je enkrat v pogonu, pa teh težav ni več. To je pri androidu, ki ni tako optimiziran kot IOS, nekaj povsem običajnega. Oziroma (ne)zmogljivost procesorja pri androidih pride bolj do izraza.

Uporabnost? 

Zvok pri pogovoru je jasen in dovolj glasen. Kar pa ni mogoče trditi za zvočnik. Glasen že morda, zvok pa nikakor ni kakovosten. Nekaj povsem drugega pa se zgodi, ko telefon priključite na zunanji medij. Zvok je presenetljivo dober. Ena od pomanjkljivosti je denimo ta, da radio nima RDS-a, ampak to težavo je mogoče rešiti z novo aplikacijo.

Kamera (13mp) bo ujela lepe fotografije, čeprav morda malce bledih barv, nad videom tudi nimam večjih pripomb. Bolj me je motila počasna odzivnost tipk pri pisanju sporočil, vendar se je po izklopu sistema, ki ti v naprej ponuja besede in vibriranja pri pritisku tipke, hitrost izboljšala.

honor x5 | Avtor: Splet Splet

Telefon ima ogromno nastavitev, ki jih nima smisla naštevati, z njim se morate poigrati in si poiskati najprimernejše zase. Facebook  in Twiter sta prednaložena, a ne zaščitena, kar pomeni, da ne boste prejemali obvestil, ko bo telefon v spanju, oziroma morate spremeniti nastavitve telefona in izbrati obvestila, brez katerih pač ne morete. Skratka, vse je stvar nastavitev. Kot posebnost naj omenim le še skener za prstni odtis, ki ga je zelo enostavno uporabljati, Z njim pa lahko poleg klicev zaklenete določene aplikacije, galerije. Tudi za več različnih uporabnikov.

Huawei X5 je zelo težko primerjati z drugimi telefoni, kajti vse, kar je pri drugih bolje, ima tudi svojo ceno. Zato lahko le rečemo, da gre za zelo uporaben in kakovosten telefon, ki vas (spet glede na ceno) ne bo razočaral. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.