Svet
12 ogledov

Kje bo počival, še ni znano

Hugo Chavez
1/6
Reuters
Posmrtne ostanke prejšnji teden umrlega venezuelskega predsednika Huga Chaveza so danes iz vojaške akademije, kjer se je od njega poslovilo na tisoče ljudi, odpeljali v vojašnico v Caracasu, ki so jo preuredili v muzej, poročajo tuje tiskovne agencije.

Hugo Chavez, ki je Venezuelo vodil zadnjih 14 let, je 5. marca umrl zaradi raka. Sprva so načrtovali, da bodo njegovo truplo balzamirali, a je začasni predsednik Nicolas Maduro v sredo sporočil, da to verjetno ne bo mogoče.

Maduro je bil danes skupaj z bolivijskim predsednikom Evom Moralesom na čelu sprevoda s Chavezovimi posmrtnimi ostanki. Na ulicah venezuelske prestolnice so se sicer zbrali številni ljudje, da bi se še enkrat poslovili od pokojnega predsednika.

Posmrtni ostanki bodo v vojašnici, dokler ne bo sprejeta odločitev o tem, ali bo Chavezovo zadnje počivališče v narodnem panteonu poleg heroja Simona Bolivarja, še poročajo tuje tiskovne agencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.