Šport > Košarka
53 ogledov

Nov obraz na klopi Krke

Tajfun, Sutjeska, Dejan Mihevc Simon Maljevac
V taboru novomeške ekipe so se razšli s trenerjem Vladimirjem Anzulovićem.

Po izpadu v polfinalu državnega prvenstva so se pri Krki odločili za trenersko menajvo. Vladimirja Anzulovića bo na klopi sedemkratnih prvakov nasledil 38 -letni Dejan Mihevc, dosedanji trener Tajfuna.

Trenersko pot je Mihevc začel v mlajših selekcijah domačega Šentjurja (Tajfuna). Kariero je nadaljeval pri KZS kot vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij in selektor kadetske reprezentance. Deloval je tudi v Angliji, kjer je vodil ekipo London Leopards in z njo osvojil naslov državnega in pokalnega zmagovalca. 38-letni Mihevc je zadnji dve sezoni vodil ekipo domačega Tajfuna in v sezoni 2014-2015 z njo osvojil naslov državnega prvaka in slovenski Superpokal.

Liga ABA in pokal nista dovolj

Krka je v pretekli sezoni osvojila pokal Spar, prišla v drugi krog Evropskega pokala, si s prvim mestom v Ligi za prvaka zagotovili igranje v ligi ABA, a presenetljivo izpadla v polfinalu DP proti kasnejšemu prvaku Heliosu

Iz kluba so sporočili še, da so Mihevc in njegova ekipa "nosilci napovedanih sprememb, se pravi prevetritve članske ekipe in postopnega vključevanja domačih igralcev v prvo ekipo Krke."

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.