Slovenija
19 ogledov

Klemenčič znova zaslišan

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Kandidat za pravosodnega ministra naj bi se danes predstavil še komisiji za peticije kot zainteresiranemu delovnemu telesu. Prihod je opravičil.

Goran Klemenčič je v ponedeljek že dobil zeleno luč parlamentarnega odbora za pravosodje. Prihod na sejo komisije DZ za peticije, ki naj bi ga danes zaslišala kot zainteresirano delovno telo, je opravičil.

Predsednica komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl (SDS) je sejo sklicala že za petek, a so se je udeležili le poslanci SDS. Klemenčič se je opravičil in v ponedeljek dodatno pojasnil, da je bil ves prejšnji teden v tujini. Irglova je nadaljevanje seje sklicala za danes popoldne.  Klemenčič se je pred sejo opravičil, na sejo pa so znova prišli le trije poslanci SDS. V opravičilu za odsotnost je kandidat za pravosodnega ministra navedel, da ga glede na to, da seja komisije očitno ne bo sklepčna, na sejo ne bo.

Dodal je, da se mu ne zdi primerno, niti spoštljivo do zakonodajne veje oblasti, da se kot kandidat za ministra za pravosodje vpleta v proceduralne ali politične zaplete, ki ob takih vabilih nastajajo.

Irglova je danes vnovič pojasnila, da seja ni sklicana v skladu z 230. členom poslovnika, na katerega se sklicuje koalicija, pač pa v skladu z 41. členom. Ta določa, da lahko zadeve, ki jih obravnava matično delovno telo, druga delovna telesa obravnavajo kot zainteresirana delovna telesa.

Dilemo, ali kandidate za ministre lahko zasliši tudi zainteresirano delovno telo, bo obravnavala poslovniška komisija DZ, po besedah Irglove verjetno v petek.

Komentarjev 7
  • mph 18:31 17.september 2014.

    Khm, če poliješ gnojnico po gnojnici ne vem kakšno škodo lahko narediš. :-)

  • mph 18:31 17.september 2014.

    Že samo to, da je Braun... pardon, Irglova proti njemu pomeni, da bo odličen minister.

  • mph 18:30 17.september 2014.

    Glede na to, da so bile - tako SDS - te volitve nelegitimne in oh in sploh kdo ve kaj še vse, mi res ni jasno, zakaj moramo te esdeesovce sploh še gledat in poslušat, mi ni jasno, zakaj se ...prikaži več ne držijo, kar so takoj po volitvah obljubili, da bodo vse bojkotirali.