Šport
42 ogledov

Klepačeva in Srebotnikova v četrtfinalu

andreaj klepač EPA
Andreja Klepač se je s ponedeljkovo zmago uvrstila v četrtfinale ženskih dvojic letošnjega OP ZDA v Queensu, kjer se je pridružila Katarini Srebotnik, ki ji je to uspelo že v nedeljo.

Klepačeva je imela v ponedeljek tudi podporo s tribun na stadionu s 3000 sedeži, ki mu popularno pravijo jama.

"Na začetku je bilo sicer malce prazno, potem se je malček bolj napolnilo. Na velikem stadionu je vedno dober občutek in se dobro počutiš, še sploh, če ti gre dobro," je dejala nasmejana Primorka, za katero je med drugimi navijala tudi legendarna slovenska tenisačica, zmagovalka OP Francije iz leta 1977 in polfinalistka OP ZDA Mima Jaušovec.

V današnjem četrtfinalu, kar je njena doslej najvišja uvrstitev na OP ZDA, bo Klepačeva skupaj s Španko Laro Arruabarreno, s katero sta postavljeni za 15. nosilki, igrala na še večjem stadionu, to je Grandstand, ki ima kapaciteto 6800 sedežev.

Pomerili se bosta z Italijankama Saro Errani in Flavio Pennetta, 11. nosilkama turnirja ženskih dvojic, ki sta v osmini finala ugnali šesti nosilki Američanki Raquel Kops-Jones in Abigail Spears s 5:7, 6:2 in 6:2.

Z njima sta letos že igrali v Cincinnatiju, kjer sta izgubili v prvem krogu s 6:7 (3) in 2:6. "Bila je tesna tekma, ki je nisva tako dobro odigrali in tokrat bi se dalo kaj narediti. Tekma bo težka, ampak midva igrava dobro in je treba le nadaljevati v tem ritmu," je dejala Klepačeva.

Dvoboj osmine finala proti tretjima nosilkama Francozinji srbskega rodu Kristini Mladenović in Madžarki Timei Babos se je za slovensko-španski par začel dobro in prvi niz sta dobili s 6:4. Drugega sta izgubili z enakim rezultatom, tretjega pa nato spet z enakim rezultatom dobili.

"Tekma je bila težka. Pričakovali sva, da bosta nasprotnici dobro servirali in sva se pripravili, da morava tudi najin servis držati na visoki ravni. Je, pa ni uspevalo. Moji občutki so bili danes na igrišču malce v 'slow motionu'. Vsi pravijo, da ni bilo tako. To je samo moj občutek. Celo tekmo sem se morala spodbujati, dvigovati, da nisem padla. Mislim, da sva dobro odigrale in tudi Lara je danes bolje odigrala v odločilnih trenutkih in je šlo v našo smer."

Slovenka in Španka sta po mnenju opazovalcev prikazali boljšo igro, kot v drugem krogu proti Američankama Nicole Gibbs in Taylor Townsend, ki sta jo dobili v treh nizih. "Tudi Lara je dvignila raven. Govorimo o malenkostih. To je mogoče nekaj mojih občutkov. Drugače pa je bila igra dobra in sem zadovoljna s prikazanim. Jutri je treba naprej v takšnem ritmu," je v ponedeljek po zmagi povedala Klepačeva.

Po vprašanju ali se veseli skorajšnjega dvoboja s Katarino Srebotnik, se je Klepačeva nasmejala in razložila, da bo to mogoče šele v finalu ženskih dvojic. "Ko ste me to prvič vprašali, sem šla pogledat žreb in ugotovila, da se lahko dobiva šele v finalu. Ampak takoj podpišem in po mojem mnenju tudi ona takoj podpiše, da prideva skupaj," je dejala Klepačeva, katere največji uspeh na OP ZDA je bila uvrstitev v osmino finala ženskih dvojic leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.