Šport
29 ogledov

Kličko in Fury se bosta udarila 28. novembra

Vladimir Kličko in Tyson Fury EPA
Svetovni prvak Kličko je moral dvoboj prestaviti zaradi poškodbe mišice na levi nogi.

Pretekli teden je boksarski šampion Vladimir Kličko zaradi poškodbe leve noge zaprosil za prestavitev njegovega dvoboja, ki je bil načrtovan za 24. oktober. Ukrajinec se bo v ringu v dvoboju težke kategorije za naslov svetovnega prvaka po verzijah WBO, IBF in WBA udaril z britanskim izzivalcem Tysonom Furyjem 28. novembra v dvorani Esprit v Düsseldorfu.

Devetintridesetletni svetovni prvak Kličko si je med na treningu poškodoval mišico leve noge, do konca novembra pa bo vsekakor pripravljen za novega izzivalca. "Pričakujem, da se bo moja poškodba kar se da hitro zacelila in bom lahko že 28. novembra vstopil v boksarski ring. Nadaljeval bom s pripravami, veselim se, da se bom lahko še letos boril, še zlasti sem zadovoljen zaradi navijačev, ki so že kupili vstopnice," je prek Twitterja sporočil Kličko.

Sedemindvajsetletni Fury, ki ima zgledno in brezhibno statistiko 24 zmag (18 s KO), brez poraza, si bo prizadeval postati prvi boksar v zadnjih 11 letih, ki je jeklenemu Ukrajincu preprečil ubraniti naslov svetovnega prvaka.

Kličko, z vzdevkom doktor Jekleno kladivo (Dr. Steelhammer), je v profesionalni karieri doživel le tri poraze, zadnjega 10. aprila 2004 proti Američanu Lamonu Brewsterju, od 64 zmag pa jih je kar 53 dosegel z nokavtom. Pred tem je doživel poraza še proti Američanu Rossu Purittyju in Južnoafričanu Corrieju Sandersu, ki je leta 2012 umrl pod streli roparja.

Boksar je bil tudi starejši brat Vitalij Kličko (doktor Železna pest ali Dr. Iron Fist), nekdanji svetovni prvak po verziji WBC in WBO, ki pa je boksarski ring zamenjal za političnega, trenutno je župan Kijeva. Ko sta oba boksala, sta veljala za najboljša boksarska brata v vsej zgodovini boksa, ki pa se nista nikoli pomerila drug proti drugemu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.