Šport
98 ogledov

Kličko tako neprepričljiv še ni bil

Vladimir Kličko in Bryant Jennings
1/9
EPA
V dvoboju težke kategorije za naslov prvaka po verzijah IBF, WBO in WBA v New Yorku je Ukrajinec Vladimir Kličko premagal izzivalca Američana Bryanta Jenningsa.

Vladimir Kličko, 198 centimetrov visoki ukrajinski orjak, je tokrat v svoji 67 poklicni borbi vknjižil že 64. zmago in je svetovni prvak zadnjih devet let. Zadnji poraz je star že enajst let, tokrat je naslove ubranil osemnajstič zapored.

Devet let mlajši Bryant Jennings je moral v svoji 20. poklicni borbi priznati prvi poraz kariere. Poleg tega, da je bil od Klička sedem centimetrov manjši, je tudi na tehtnico pred dvobojem spravil sedem kilogramov manj.

"Udarce sem zlahka prenašal"

Gledalci niso prišli na svoj račun, dvoboj ni postregel s spektaklom. Kljub spodbujanju s tribun, se je prvak znova zatekel k svojem značilnemu slogu boksanja, kjer je počel le tisto najnujnejše, šele v zadnji rundi je nasprotniku namenil enega redkih težkih udarcev. "Včasih dvoboj ne steče tako, kot si želiš. Zelo težko ga je bilo zadeti, je zelo konkurenčen boksar," je po dvoboju dejal Kličko.

Izzivalec Jennings je bil v drugem delu dvoboja bolj aktiven v ringu, a ni našel načina, kako ogroziti prvaka. "Njegove udarce sem zlahka prenašal. Tako kot je boksal, mi med dvobojem ni mogel prav škoditi," je povedal Jennings.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.