Šport > Nogomet
26 ogledov

"Kliknite na google in ne postavljajte neumnih vprašanj"

jose mourinho EPA
Jose Mourinho je pripadnike sedme sile obtožil, da "iščejo težave" in enemu izmed novinarjev predlagal, da naj "klikne na Google", ko ga je vprašal, če trpi za sindromom tretje sezone.

José Mourinho je izgubil živce ob vprašanjih glede razpoloženja v slačilnici Chelseaja. Portugalec je ztrajal, da mu kljub slabemu nizu rezultatov ni potrebno dokazovati ničesar. Branilci naslova v Premier League so na prvih petih tekmah ligaške sezone osvojili le štiri točke. 

Na vprašanje o razpoloženju med varovanci pred otvoritveno tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Maccabiju Tel-Avivu je Mourinho odvrnil: "To vprašanje postavljate vedno znova in lahko bi pričakovali enak odgovor. Ko ljudje ne dosegajo uspehov, za katere delaš, jaz pa vam obljubljam, da delamo trdo, so ljudje frustrirani. Žalostno je, da je tako. Tako preprosto je sprejeti, da rezultati niso dobri, ker je to nogomet in vsako sezono imaš ekipe, ki ne začenjajo dobro ali ne dosežejo dobrega rezultata, to pa je tako lahko povezati s smolo in hudimi poškodbami. Precaj žalostno je, da gredo ljudje v drugo smer in iščejo težave, ki ne obstajajo. To je vaš problem."

"Edini problem, ki pesti nas, je ta, da ne dosegamo dobrih rezultatov. Nismo zadovoljni, toda vemo, kdo smo. V drugih klubih morate pobrskati po dveh, treh, štirih ali petih letih, da bi se spomnili na dobre rezultate. V našem primeru morate iti tri mesece nazaj in pred tremi meseci smo bili najboljša ekipa v državi, najboljši trener, najboljši igralci. Me lahko vprašate, zakaj so lahko nekateri trenerji v napornih situacijah pet, šest, sedem ali deset let? Jaz sem trenutni angleški prvak, zakaj naj bi bil v težavah? Mislim, da je to dobro vprašanje, na katerega pa ne znate odgovoriti," je nadaljeval Portugalec.

Trener Chelseaja je še posebej ostro odgovoril na vprašanja o tem, če trpi za kompleksom tretje sezone, ki se je v njegovih vladavinah pri različnih klubih že večkrat izkazala za usodno. "Moja tretja sezona pri Portu - nisem je imel -, moja tretja sezona pri Interju - nisem imel tretje sezone. V tretji sezoni pri Chelseaju sem osvojil pokal FA, ligaški pokal in prišel v finale Lige prvakov. V tretji sezoni v Madridu sem osvojil superpokal, prišel sem v polfinale Lige prvakov," je nizal in dodal: "Kliknite Google in nehajte postavljati neumna vprašanja. Ničesar mi ni potrebno dokazati nikomur. Ničesar."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.