Slovenija
22 ogledov

Kljub dodatku 59 poslancev še brez lokalnih pisarn

Mandatarska seja Saša Despot
Tudi 15. teden po volitvah 59 poslancev državnega zbora (DZ) še vedno nima urejene poslanske pisarne. Kljub temu vsak mesec dobivajo po 600 do tisoč evrov neobdavčenega dohodka za delo na terenu, sporočajo iz projekta Aktivno državljanstvo.

"Prvi stiki s poslanci DZ so spodbudni, se pa že sedaj tu in tam najde poslanec, ki trdi, da nima časa za obiskovalce. Če se bo takšen odnos do volivcev ponavljal, bo javnost za to izvedela," opozarjajo pri projektu Aktivno državljanstvo.

 

Poleg tega opozarjajo, da kar 59 od 90 poslancev DZ še vedno nima urejene poslanske pisarne. Kljub temu "vsak mesec dobivajo po 600 do tisoč evrov neobdavčenega dohodka" za delo na terenu, sporočajo iz projekta.

Projekt izvajajo štiri partnerske samopomočne organizacije starejših: Zveza društev upokojencev Slovenije, Zveza klubov upokojencev MNZ Maksa Perca, Društvo upokojencev MORS in Društvo seniorjev Slovenije.

"Osem poslancev od tridesetih jih bo na voljo volivcem na terenu le enkrat na mesec, le poslanci Alenka Pavlič, Matej Tonin, Ivan Grill, Matjaž Han, Štefan Tiselj, Matjaž Zanoškar, Matevž Frangeš, Peter Vilfan, Franc Jurša in Branko Marinič bodo volivcem na voljo vsak ponedeljek," še opozarjajo v okviru projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.