Šport
32 ogledov

Kljub obtožbam ostaja zvest trenerju

mo farah EPA
Britanski tekaški zvezdnik Mo Farah bo kljub dopinški senci, ki visi nad njegovim ameriškim trenerjem Albertom Salazarjem, še naprej sodeloval z njim.

Salazarja zaradi očitkov, da je silil svoje varovance k uživanju prepovedanih sredstev, preiskuje tudi krovna ameriška protidopinška organizacija Usada, sam pa zanika krivdo.

"Za mano so težki časi. Alberta sem soočil z očitki in ga vprašal, kaj je res. Verjamem mu, tako kot verjamem dokazom, ki mi jih je predstavil. Z njim delam že leta in delo bova nadaljevala," je sporočil večkratni svetovni in olimpijski prvak v tekih na 5000 in 10.000 metrov.

Očitke proti Salazarju so prvi sprožili v dokumentarcu pri britanski televiziji BBC. Salazar trdi, da je nedolžen, preiskavo pa zdaj opravlja tudi ameriška antidopinška agencija Usada. Salazar, 56-letni Kubanec, ki živi v ZDA in ima ameriški potni list, je zanikal, da naj bi tekmovalce v svoji skupini Nike Oregon Project silil v jemanje prepovedanih poživi. Poleg Faraha je med drugimi v skupini tudi Galen Rupp, ki je bil srebrn na OI v Londonu na 10.000 m.

"Nikoli nismo in ne bomo posegali po nedovoljenih poživilih. Vse obtožbe so neresnične. Zahtevam, da javno objavijo, da so navedbe neresnične. Zelo sem žalosten, ker so to predvajali, ne da bi upoštevali, kako lahko neresnične navedbe škodujejo drugi strani. Zelo trdo smo delali, da smo prišli do vseh teh dobrih izidov, in nanje smo zelo ponosni," je v svojo obrambo navedel Salazar.

Faraha niso neposredno povezali s primerom, so pa nedavno v časniku Daily Mail namignili, da je leta 2012 pred OI v Londonu izpustil dva dopinška testa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.