Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Kljub vandalizmu na Pro Plusu pozitivno vzdušje

Pop TV, policija zurnal24.si
Po naših informacijah mnogi sodelavci Pro Plusa zaradi včerajšnjega incidenta zaskrbljeni, Društvo novinarjev Slovenije govori o napadu na "delo novinarjev“, na Pro Plusu pa zagotavljajo, da je vzdušje pozitivno.

Včeraj, v zgodnjih jutranjih urah, so zamaskirani neznanci zažgali reportažni avtomobil POP TV, še tri vozila pa poškodovali. Požar je še pred prihodom gasilcev pogasila varnostnica in tako preprečila razširitev ognja, saj je bilo z vnetljivo snovjo politih še več vozil.

Društvo novinarjev Slovenije je vandalski napad ostro obsodilo. "Zaskrbljujoč incident ocenjujemo kot napad na delo novinarjev, pri čemer opozarjamo, da gre očitno za nove, še ostrejše in brutalnejše oblike stopnjevanja pritiskov na novinarje v že tako pregreti in nestrpni družbeni klimi.
Pritiskom je novinarski ceh na dnevni ravni v obliki zmerjanja in žalitev vse bolj podvržen. Policijo pozivamo, naj stori vse, da najde napadalce in da pojasni ozadje napada. Ustvarjanju klime strahu, ki vodi v utišanje novinarjev in (samo)cenzuro, se bomo v DNS odločno uprli,“ so zapisali na svoji spletni strani.

Po naših informacijah so nekateri sodelavci naše največje komercialne televizije zaradi incidenta močno zaskrbljeni. Pro Plus na naše vprašanje, ali so povečali varovanje, ni odgovoril, so pa zagotovili, da njihovo delo poteka nemoteno. "Vzdušje je delovno in pozitivno. Po načrtih nadaljujemo z ustvarjanjem vseh naših dnevnih oddaj, prav tako so intenzivne priprave na spomladansko produkcijo. Več pa v tem trenutku ne moremo komentirati, ker policijska preiskava še poteka,“ so sporočili za naš portal.

Komentarjev 6
  • Ludvik Miholic 15:40 02.februar 2016.

    V SLOVENIJI NEMARAMO AMERISKE SPIJONAZE IN AMERISKE MEDIJE KER SO ONI VSE ZLO POTAKNOLI V EVROPI IN PO SVETU IN POP TV PRENASA NJIHOVE LAZI KER JIH AMERIKANCI PLACUJEJO IZGATI TREBA IZ SLOVENIJE POP TV

  • izRODEk 12:53 02.februar 2016.

    24kur in Anal kanal sta sinonim amerikanizacij, laži in potvarjanj. Zdaj prejemajo, kar so sejali. Uporništvo je v vzponu, še bo!! :) SF/SN!

  • Avatar Leon
    Leon 12:50 02.februar 2016.

    Vzrok za požig vozila je bila tema ! Prosto po policijski logiki !