Šport
16 ogledov

"Ključen bo že prvi derbi"

Šporar Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana SPS/NkOlimpija
Biser ljubljanske Olimpije Andraž Šporar je šele v drugi polovici jesenskega dela prvenstva ujel pravo formo in se na zimski oddih odpravil s sedmimi doseženimi prvenstvenimi zadetki. V spomladanskem delu želi s svojimi goli pomagati zmajem na poti do vrha lestvice.

Za 20-letnim napadalcem trenutno četrtouvrščene zasedbe Prve lige Telekom Slovenije je solidna jesen, v kateri pa še ni predstavil vsega svojega znanja. "Napadalce se ocenjuje večinoma po številu zadetkov. Vendar samega sebe ne dojemam za tipičnega napadalca, ki le preži v kazenskem prostoru in čaka na uporabno žogo za dosego zadetka. Uživam v tem, da pomagam soigralcem pri kreaciji igre. Velikokrat se znajdem v situaciji, ko se je potrebno zagraditi, umiriti žogo in počakati, da se ostali priključijo. Menim, da je to prototip sodobnega napadalca," je svoje glavne nogometne atribute opisuje Andraž Šporar, ki se zaveda, da navijači od njega pričakujejo predvsem zadetke: "Želim si, da bi v nadaljevanju prvenstva s svojimi zadetki pripomogel k čim večjemu številu zmag Olimpije."

"Na razpolago še dovolj točk"

Ljubljančani so stik z vrhom lestvice izgubili v zadnjih jesenskih dvobojih, ko so dvakrat ostali praznih rok. "Z zaključeno jesenjo smo načeloma zadovoljni. Dober vtis z večine tekem smo nekoliko skazili z zadnjima porazoma s Krko in Luko Koper. A nič ne dé, v nadaljevanju bo še dovolj točk na razpolago in prepričan sem, da smo lahko več kot konkurenčni za sam vrh," v pogovoru za spletno stran kluba meni Šporar in dodaja, da se Olimpija lahko enakovredno kosa z vsemi tekmeci: "Dokazali smo, da lahko premagamo prav vsakega nasprotnika. Drži pa, da lahko ob malce bolj ležernem pristopu kaj hitro dobimo po prstih. Ne smejo nam se dogajati nihanja, ki smo jim bili priča na določenih tekmah. Stanje na lestvici je takšno, kot je. Je spodbudno in nam v nadaljevanju prvenstva nudi povsem realne možnosti za boj za sam vrh."

Čimprej ujeti priključek z vrhom

Šporar in soigralci bodo glavni del priprav na drugi del sezone opravili v Turčiji. Obetavni napadalec, ki s svojim bogatim nogometnim znanjem že nekaj časa zbuja pozornost nogometnih poznavalcev, verjame, da bo slovenska nogometna pomlad obarvana zeleno: "Vsako moštvo ima začrtane cilje, ki jim skuša slediti. Pri nas ni nič drugače, saj si želimo čimprejšnjega priključka k vrhu. Ena izmed ključnih tekem bo že uvodna tekma z Mariborom v Stožicah. Ob morebitni zmagi bi bilo v nadaljevanju precej lažje. Najpomembneje pa je, da se dobro pripravimo, izkoristimo 10-dnevni ciklus treningov v Turčiji, ter tako spomladanski del prvenstva dočakamo v optimalni formi." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.